Sikringsdømt pedofil hånd i hånd med 6-åring

Først da en lærer oppdaget den pedofile 36-åringen gående hånd i hånd med en seksåring i skolegården, ble småbarnsmoren informert om at hennes nye kjæreste var sexdømt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Førstestatsadvokat Edward Dahl i Agder ber nå om full gjennomgang av saken.

- Sikringsbestemmelsene i slike saker tas opp til vurdering hvert år, og det settes rammer Kriminalomsorg i frihet skal forholde seg til. Nå må vi se om noen av disse rammene er brutt, og om det skal iverksettes tiltak. Denne saken må avklares raskt, sier Dahl til Dagbladet.

Verken politiet eller Kriminalomsorg i frihet (Kif) har grepet inn overfor mannen, selv om Kif visste at mannen har brutt sikringsbestemmelsene. 36-åringen har forbud mot å omgås barn under 16 år.

Skulle informere selv

- Vi forutsatte at mannen selv skulle informere kvinnen om sin situasjon og sin legning, men det har han ikke gjort. De gangene han har fortalt om seg selv til andre kvinner han har møtt, har de dumpet ham på flekken, sier leder Njål Grimstad i Kif i Oslo sentrum til Aftenposten Aften.

Han legger til at mannen, som tidligere bodde på Sørlandet, har vært underlagt et behandlingsopplegg, og at sikringsperioden hans uansett går mot slutten.

Grove overgrep

36-åringen ble i 1994 dømt til tre års ubetinget fengsel og fem års sikring. Han ble kjent skyldig i grove overgrep mot fem smågutter over en periode på åtte år.

Politiavdelingssjef Ola Messelt Bakken sier til Aftenposten Aften at de ikke vil foreta seg noe med mindre mannen gjør noe galt igjen.