GRANSKET ÅSTEDET: Krimteknikere undersøker blodsporene i oppgangen. Både leiligheten og oppgangen var full av blod. Foto: Hilda Nyfløt / Dagbladet.
GRANSKET ÅSTEDET: Krimteknikere undersøker blodsporene i oppgangen. Både leiligheten og oppgangen var full av blod. Foto: Hilda Nyfløt / Dagbladet.Vis mer

- Siktede (21) satt for seg selv hele drapskvelden

Mens opptil 15 ungdommer festet i kollektivet på Bislett, var drapssiktede sur og usosial, ifølge festdeltagere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet forstår ikke hvordan festen til kompisene i 20-årene kunne ende med en drept, en hardt skadd og en drapssiktet som også er skadd. Litt før klokka 0230 natt til søndag rykket politiet ut til leiligheten etter melding om husbråk med personskade.

Det skal ha vært omkring 15 stykker på festen — disse var venner av de to fornærmede i saken. Ingen av dem skal ha kjent siktede godt fra før. Siktede, får Dagbladet opplyst, ville ikke ha fest i det hele tatt.

- Drapssiktede var ikke i stua i løpet av hele festen, han satt for seg selv og var lite sosial, sier en festdeltager til Dagbladet.

- Vi var omkring ti stykker som gikk ut, de fleste ville på utesteder med 18-årsgrense og havnet på utestedet Lux. Det var rundt klokka 23. De som bor der, deriblant de to ofrene og siktede, dro ut en time seinere og gikk på Aker Brygge.

Zorro-kostyme Festdeltagerne opplyser at det ikke var et spesielt Halloween-tema på festen.  

- Det var bare drapsofferet som hadde kledd seg ut, sier en venn.  

Drapsofferet hadde kledd seg ut som den meksikanske superhelten Zorro.

Det har inntil mandag ettermiddag ikke latt seg gjøre å avhøre den siktede 21-åringen.

- Han ble operert mandag, og det lar seg tidligst gjøre å avhøre ham tirsdag. Heller ikke mannen som ble hardt skadd har det vært mulig å avhøre. Situasjonen for ham er veldig alvorlig, og det er mulig vi ikke får snakket med ham på flere dager ennå, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid, leder av voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, til NTB.

«GUD» Siktede ble pågrepet i bakgården til leilighetsbygget, blodig og bare iført en boksershorts.

22-åringen kan ha berget livet da han hardt skadd klarte å kapre en taxi slik at han kom seg til legevakten. Politiet har bekreftet at de har funnet en kniv, men kunne mandag ikke si om det er drapsvåpenet.

Ved inngangspartiet i bygården ble politiet møtt med bokstavene «GUD» skrevet i blod.

Dagbladet får opplyst at de tre involverte har kjent hverandre siden videregående, og at det ofte var fester i leiligheten.

De tre blir beskrevet som svært sosiale - og ingen av vennene forstår hvordan kvelden kunne ende med drap.

For seg selv - Jeg så på nyhetene søndag at det hadde vært en knivstikking på samme adresse, men det falt meg ikke inn at det skulle være mine venner som var involvert, sier en festdeltager som kjente både den drepte 22-åringen og kameraten som ligger hardt skadd på Ullevål sykehus..

Han bekrefter at den nå drapssiktede 21-åringen ikke gjorde mye av seg på vorspielet.

- Han satt mest for seg selv inne på et rom, forteller festdeltageren.

Dagen etter fikk han den grusomme beskjeden om at leiligheten han hadde festet i kvelden før var et drapsåsted, at en venn var drept, og en annen hardt skadd.

- Det har ikke gått opp for meg ennå. Nå håper jeg at NN (den skadde 22-åringen) blir bra, så han kan fortelle hva som har hendt, sier han.

SKREV PÅ VEGGEN: Det står «GUD» med blod på veggen i oppgangen. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
SKREV PÅ VEGGEN: Det står «GUD» med blod på veggen i oppgangen. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen Vis mer