Siktede (23) skal grilles om hvorfor han drepte Anja

Fremdeles ukjent hvorfor 23-åringen gjorde som han gjorde.

SKAL GRILLES: Den siktede 23-åringen skal grilles om hvorfor han drepte Anja Weløy Aarseth. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKAL GRILLES: Den siktede 23-åringen skal grilles om hvorfor han drepte Anja Weløy Aarseth. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 23 år gamle Ålesund-mannen har tilstått at drepte og utsatte Anja Weløy Aarseth (21) for seksuelle overgrep.

Grilles om motiv Men det har hittil ikke kommet fram hva som er årsaken til at 23-åringen tok livet av den unge shippingstudenten fra Bergen.

I morgen vil han grilles om motivet for sine handlinger, forteller politiet.

- Vi har hittil ikke fått noe klart bilde av motiv, og det blir et sentralt tema. Det er viktig å vite hvorfor han gjorde som han gjorde fordi detaljer rundt drapet kan være av betydning for siktelsen mot mannen, sier politiadvokat Yngve Skovly til Dagbladet.

Skovly bekrefter at det ikke er noen relasjon mellom Anja og den siktede 23-åringen. De skal heller ikke hatt noen form for kontakt før han angrep henne på joggetur i det populære fritidsområdet Aksla i Ålesund.

Det betyr at politiet mener siktede så Anja for første gang på Aksla.

- Det er intet som så langt tyder på noe annet, sier Skovly.

Vil avhøres om ransforsøk I morgendagens avhør vil politiet grille den drapssiktede mannen rundt detaljene i saken, og vil også prøve å kartlegge hans bevegelser før og etter drapet.

Politiet mener 23-åringen også forsøkte å rane gatekjøkkenet Pluto, men dette har den siktede nektet for. Politiet har i tidligere avhør ikke hatt ransforsøket som noe tema, fordi de har konsentrert seg om de alvorligste siktelsene. Men i morgen blir også ransforsøket tema.

- Vi ønsker å vite om alle detaljer omkring drapet på Anja, og hva han har gjort i forkant og etterpå, og ikke minst om ransforsøket, sier Skovly.

Politiet leter fremdeles etter Anjas mobiltelefon. Politiet har lett etter telefonen på flere steder og har blant annet fått bistand fra Ålesund brannvesen og klatrere for å finne den.

- Vi har fremdeles ikke funnet mobiltelefonen og ønsker å finne denne. 

DREPT: Anja Weløy Aarseth fra Bergen ble funnet drept på Aksla i Ålesund. 
Foto: Privat / Familien / NTB scanpix
DREPT: Anja Weløy Aarseth fra Bergen ble funnet drept på Aksla i Ålesund. Foto: Privat / Familien / NTB scanpix Vis mer