Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktede (26) var på nachspiel med avdøde

Men sier han aldri har hørt drepte Anders Kalmos navn.

FUNNET VED VEIKRYSS: Fredag ettermiddag ble avdøde Anders Kalmo (37) fraktet bort fra funnstedet på Kleivbrottet sørvest for Holmestrand sentrum. Foto: PER FLÅTHE / DAGBLADET
FUNNET VED VEIKRYSS: Fredag ettermiddag ble avdøde Anders Kalmo (37) fraktet bort fra funnstedet på Kleivbrottet sørvest for Holmestrand sentrum. Foto: PER FLÅTHE / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etterforskningen av drapet i Holmestrand natt til fredag fortsetter for fullt. Politiet er imidlertid ordknappe mht. nøyaktig hvorfor en 26-åring er siktet for å ha tatt livet av drammenseren Anders Kalmo (37).

Kalmo ble funnet ved et veikryss i bydelen Kleivbrottet, bare et par steinkast fra en uthusbrann.

- Utøvde vold Siktelsen mot 26-åringen lyder på forsettlig drap. Politiet mener Holmestrand-mannen utøvde vold mot Kalmo, som hadde tegn på ytre skader da han ble funnet. Obduksjonen bekrefter at 37-åringen døde av vold, men politiet vil ikke presisere hva slags vold det er snakk om.

- Det er av hensyn til etterforskningen, sier Cecilie Svorstøl, politiadvokat ved Vestfold politidistrikt, til Dagbladet.

Svorstøl vil heller ikke utdype hva det er som knytter den tidligere straffedømte 26-åringen til drapet, av samme grunn.

Ifølge Dagbladets opplysninger har imidlertid siktede forklart at han og avdøde deltok på samme nachspiel på Kleivbrottet drapsnatta. Politiet vil avhøre eller har avhørt andre deltakere på dette nachspielet, men Svorstøl vil ikke kommentere disse opplysningene.

Anket fengsling 26-åringen ble i går fengslet for fire uker, hvorav to i full isolasjon. Kjennelsen ble anket til tingretten.

- Han synes det er tungt å sitte i varetekt og ikke få innsyn i og orientering om hva han skal ha gjort galt, sier siktedes forsvarer Knut-Erik Søvik til Dagbladet.

Holmestrand-mannen har hele tida nektet enhver befatning med drapet, som ble oppdaget i forbindelse med en uthusbrann i nærheten av der liket ble funnet fredag morgen.

- Han kjenner ikke navnet på avdøde, og er heller ikke blitt vist bilder av ham, sier advokaten, som opplyser at den drapssiktede 26-åringen ikke har vært igjennom nye avhør etter det første innledende avhøret på fredag.

- Skulle møte noen Etter hva lokalavisa Jarlsberg Avis kjenner til, var småbarnsfaren Kalmo torsdag på båttur til Holmestrand sammen med venner, men dro til Kleivbrottet «for å møte noen». Halvannen til to timer før likfunnet hørte vitner noe som minnet om skrik i området.

MYSTISK BRANN: Den drapssiktede 26-åringen befant seg ved dette brennende uthuset, bare et par steinkast fra der liket ble funnet, da politiet ankom. Foto: STENER KALBERG
MYSTISK BRANN: Den drapssiktede 26-åringen befant seg ved dette brennende uthuset, bare et par steinkast fra der liket ble funnet, da politiet ankom. Foto: STENER KALBERG Vis mer

Politiadvokat Svorstøl opplyser at etterforskerne ønsker å snakke med flere vitner.

- Vi er spesielt interessert i personer som befant seg på Kleivbrottet mellom klokka 04 og 06 natt til fredag, sier hun.

Svorstøl sier politiet avventer resultatet av de kriminaltekniske undersøkelsene på branntomta før de kan si noe om en ev. forbindelse mellom uthusbrannen og drapet.

• Personer med opplysninger i saken kan ringe Vestfold politidistrikt på nummer 333 444 00.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media