Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapet på Egil Tostrup Bråten

Siktede (32) knytter seg til hendelsen og ny person (30) er pågrepet i saken

Politiet hasteinnkalte til pressekonferanse.

PRESSEKONFERANSE: Grete Lie Metlid, leder for voldsavsnittet forteller at siktede har gitt en helt ny forklaring, og at han samtykker til fengsling i morgen. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Oslo hasteinnkalte til pressekonferanse i kveld. Ytterligere en person er pågrepet i drapet på Egil Tostrup Bråten.

- En 30 år gammel mann er pågrepet. Han er siktet for drap eller medvirkning til drap, sier Grete Metlid leder for seksjon for volds-og seksualforbrytelser i Oslo-politiet.

Onsdag pågrep politiet en 32 år gammel mann for drapet som skjedde i 2002. 32-åringen er også siktet i saken, og avga en ny forklaring til politiet tidligere dag.

Nye avhør

Han fortalte i avhør at han knytter seg til drapet på Egil Tostrup Bråten som skjedde natt til 18. november 2002.

- 30-åringen er fra Oslo, og er norsk statsborger, sier Metlid.

Mannen har ikke vært avhørt tidligere. Og han er heller ikke en kjenning av politiet, opplyste Metlid til Dagbladet. 30-åringen skal avhøres i morgen.

Metlid ønsket ikke å gå nærmere inn på om det er den nye forklaringen til den siktede 32-åringen som er årsaken til at de har pågrepet ytterligere en person.

DREPT: Egil Tostrup Bråten ble drept i Oslo sentrum i 2002. Foto: Politiet
DREPT: Egil Tostrup Bråten ble drept i Oslo sentrum i 2002. Foto: Politiet Vis mer

Begge de to som er pågrepet er siktet for samme forhold. Politiet ønsker ikke å kommentere om de kjenner til hverandre.

På en pressekonferanse i kveld, opplyste politiet i Oslo at den siktede 32-åringen selv ba om å komme inn til nye avhør.

Ny utvikling

Grete Lie Metlid sa på pressekonferansen at avhøret pågikk i mange timer, langt utover kvelden og at det nå er avsluttet.

Den siktede 32-åringen ga en helt ny forklaring. Han har samtykket til fengsling i morgen.

- Han knytter seg til saken og hendelsen i avhøret som har skjedd i dag, sa Metlid.

- Det har vært vanskelig for ham å bære på dette i 14 år.

- Hva legger du i det at han er "knyttet til saken"?

- Det kan vi ikke gå inn på. Han har knyttet seg til hendelsen og til saken, utover det vil vi ikke gi noen kommentarer om hva som har skjedd i avhøret, sier Metlid til Dagbladet.

Kommenterer ikke detaljer

- Når han sier det har vært vanskelig for ham i 14 år, betyr ikke det at han har vært involvert i drapet?

- Han har forklart mye til politiet. Detaljer ønsker vi ikke å gå inn på. Han har uttrykt sympati med de pårørende. Det har vært et krevende og langt avhør for siktede, sier Metlid til Dagbladet.

Den siktede 32-åringen fortalte i avhør i går at han nekter straffskyld. Metlid ønsket ikke å kommentere om han fortsatt nekter straffskyld.

- Det får vi komme tilbake til.

Dagbladet har i kveld snakket med 32-åringens forsvarer, Vidar Lind Iversen. Han sier at klienten hans fortsatt nekter straffskyld, og ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Pårørende varslet

Politiet sier de har hatt tett kontakt med de pårørende, og har informert dem om utviklingen.

- Vi har hatt møter med de pårørende og redegjort for hva som har skjedd, sa Metlid.

32-åringen har også tidligere vært avhørt som vitne i saken.

Om det var mistanke rettet mot mannen da han ble avhørt som vitne for tre år siden, vil ikke politiet si noe om. Så vidt de vet, var avdøde og siktede ikke kjenninger av hverandre.

Drept utenfor hjemmet sitt

Det var natt til 18. november 2002 ble Egil Tostrup Bråten (23) fra Våler i Solør brutalt drept få meter fra inngangsdøra til hybelen der han bodde i Nordahl Bruns gate i Oslo.

Han var fremdeles i live da en politipatrulje fant han i en blodpøl bak en parkert personbil. Politibetjentene som fant Bråten foretok livredning, men han døde en halv time senere på Ullevål sykehus.

Politiet har de siste åra jobbet ut fra en teori om at Bråten ble et tilfeldig offer. Det har vært et av de store drapsmysteriene i Oslo-politiet på 2000-tallet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!