Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktede (42) så sønnens fotballkamp før drapet

Nå er all aktivitet i Skreia IL avlyst. - Vi er alle preget av det som er skjedd, sier Skreia ILs leder Ingunn Thomassen Berg.

PREGET: Leder i Skreia IL, Ingunn Thomassen Berg (48) har avlyst alle dagens aktiviteter i idrettslaget etter drapet. Foto: KRISTER SØRBØ/DAGBLADET
PREGET: Leder i Skreia IL, Ingunn Thomassen Berg (48) har avlyst alle dagens aktiviteter i idrettslaget etter drapet. Foto: KRISTER SØRBØ/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| SKREIA/OSLO (Dagbladet): 42-åringen som er siktet for drapet på sin 38-årige kone på Skreia i natt, var timer før drapet og så sin 14-årige sønn spille fotball. Nå er all aktivitet i det lokale idrettslaget avlyst.

De to yngste av Skreia-parets sønner på 3, 14 og 18 år var hjemme da moren ble drept. Hun ble funnet død på familiehusets veranda, etter at ektemannen selv hadde ringt og meldt fra om drapet.

«Tragisk hendelse»
«På grunn av en tragisk hendelse i vårt lokalmiljø avlyses alle Skreia IL sine aktiviteter i dag torsdag 24. september 2009,» heter det i en erklæring på idrettslagets hjemmeside.

Det bekreftes av lederen for Skreia IL, Ingunn Thomassen Berg (48).

- Laget der sønnen spiller, vant kampen i går. De skulle ha trening i dag, men all aktivitet er avlyst i dag og vil ikke bli gjenopptatt før i morgen, sier Berg til Dagbladet.

Idrettslaget har i kveld hatt en minnestund med representanter fra kriseteamet.

- Barna ble oppfordret til å ta med en voksen, og fikk anledning til å stille kriseteamet spørsmål. Det var en fin samlingsstund, sier Berg.

- Vi er alle preget av det som er skjedd, sier idrettslederen i bygda med ca. 1300 innbyggere.

De tre sønnene er nå tatt hånd om av venner av familien. Imens står Østre Totens kriseteam til disposisjon for pårørende og bekjente.

Vil ikke la seg avhøre
Den 42-årige familiefaren sitter nå på politihuset på Gjøvik. Ifølge sin advokat Harald Gjølme har han ikke villet la seg avhøre i dag, trolig vil politiet forsøke igjen i morgen. Da skal han også etter planen framstilles for fengsling.

Imens holder Kripos' tekniske etterforskere fortsatt på med å saumfare familiens hus på jakt etter tekniske spor, samtidig som politiet gjennomfører vitneavhør.

Drapsvåpenet er funnet, men politiet vil ikke fortelle hva slags våpen det er snakk om; 42-åringen hadde et registrert skytevåpen hjemme, men det skal ikke være dette som ble brukt under drapet.

Etter at drapet ble kjent, har det kommet krass kritikk mot politiet fra tidligere leder for voldsavsnittet i Oslo, Finn Abrahamsen. Abrahamsen hadde 42-åringen som klient i sitt konsulentvirke og prøvde å advare om mannens dårlige psykiske helsetilstand etter et møte i Oslo på tirsdag.

- At politiet varslet lege og lot være å møte mannen da han reiste fra Oslo og hjem til Skreia, er for dårlig. Dette kunne gått annerledes, nå må politiet forklare seg, krever den tidligere politimannen.

Han er også sterkt kritisk til psykiatrien, etter at den drapssiktede mannen oppsøkte Reinsvoll sykehus i går, uten å bli innlagt.

Politiet, ved inspektør Ketil Myhre, sier de ikke grep inn fordi de ikke fikk melding om at det forelå en volds- eller trusselsituasjon.

FUNNET PÅ VERANDAEN: Den 38-årige kvinnen ble funnet drept på familiehusets veranda. Foto: KRISTER SØRBØ/DAGBLADET
FUNNET PÅ VERANDAEN: Den 38-årige kvinnen ble funnet drept på familiehusets veranda. Foto: KRISTER SØRBØ/DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling