- Siktede (63) er ustraffet og rolig

Advokaten vil ikke fortelle om han har hund eller våpentillatelse.

 JOBBER VED ÅSTEDET:  Politiets etterforskere og teknikere jobbet fortsatt i ettermiddag rundt åstedet for skytedramaet i Badeparken i Sandefjord i går. FOTO: LASSE LJUNG, NYHETSFOTO.
JOBBER VED ÅSTEDET: Politiets etterforskere og teknikere jobbet fortsatt i ettermiddag rundt åstedet for skytedramaet i Badeparken i Sandefjord i går. FOTO: LASSE LJUNG, NYHETSFOTO.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Advokat Ole Petter Breistøl er oppnevnt som forsvarer for den 63 år gamle mannen som ble pågrepet i Sandefjord i går kveld og siktet for drapsforsøk etter skuddene i Badeparken i går formiddag.

I ettermiddag har han hatt en lang prat med mannen i politiarresten i Tønsberg.

- Min klient stiller seg uforstående til siktelsen. Han opptrer veldig rolig, og skjønner at politiet trenger tid for å etterforske denne saken.  I  går kveld ga han politiet flere opplysninger som han skjønner de trenger tid til å undersøke, sier Breistøl til Dagbladet.

- Rolig familiemann Han bekrefter at mannen ble pågrepet i sin bolig i Sandefjord sentrum ved 20.30-tiden i går kveld.

- Jeg kjenner ikke mannen fra før og har ikke hatt oppdrag for han. Han bor sammen med sin kone, og er en rolig familiemann, etter det jeg har fått sjekket opp.  Han er ikke tidligere straffedømt, sier Breistøl til Dagbladet.

Hans klient har fått få konkrete opplysninger fra politiet etter pågripelsen. 

- Han sier at han ikke har noe motiv for å begå en slik handling som han er siktet for. Det er også mitt inntrykk, sier advokat Breistøl.

Taust om våpentillatelse og hund - Hadde mannen våpentillatelse ?

- Han sier at han ikke har pistol eller revolver, men jeg vil ikke svare på om han har våpentillatelse.

- Hvorfor vil du ikke svare på det?

- Jeg vil ikke gi flere detaljer fra vår samtale, derfor kommer jeg ikke til å svare annerledes på spørsmålet.

- Har mannen hund?

- Det vil jeg ikke svare på, også ut fra hensynet til å begrense detaljer fra samtalen med sin klient.

Advokat Ole Petter Breistøl regner ikke med at han kommer til å møte 63-åringen igjen i politiarresten i Tønsberg før søndag. Han tror heller ikke det blir flere avhør av den siktede før i morgen.

Vil ikke svare Påtaleansvarlig Bente Selstad Hansen er svært tilbakeholden med opplysninger om den pågrepne mannen. Hun vil ikke kommentere alderen hans, ei heller om han har våpenlisens eller om han eier en hund.

- Jeg vil ikke kommentere ham overhodet. Men vi mistenker at han står bak skytingen, sier Selstad Hansen.

- Hvor mange skudd ble avfyrt.

- Vi tror det ble avfyrt fire, fem skudd. En fjerde person ble også skutt etter, men ble ikke truffet. Han har i avhør gitt en beskrivelse av gjerningspersonen, og har fortalt at han ikke kjente vedkommende fra før.

Videre opplyser politiadvokaten at de har hatt flere mennesker inn til avhør, både vitner som har meldt seg selv, og folk de har fått kjennskap til gjennom tips.

- Det er ikke foretatt flere pågripelser i saken, sier Selstad Hansen.

- Hvorfor står det en hundepatrulje fra Oslo utenfor politihuset i Sandefjord?

- Det kan jeg ikke kommentere, ut over at vi får både teknisk og taktisk bistand fra Kripos i saken.