Jonas-drapet

- Siktede ble navngitt av Jonas

Dagbladet får opplyst at Jonas Aarseth Henriksen navnga den drapssiktede 32-åringen som en som kunne stå bak «Tyster-Jonas»-taggingene.

TAGGET: Disse bildene tok Jonas selv før han ble drept. Flere steder i Hønefoss var det tagget «tyster Jonas». Foto: Privat
TAGGET: Disse bildene tok Jonas selv før han ble drept. Flere steder i Hønefoss var det tagget «tyster Jonas». Foto: Privat Vis mer
Publisert

Flere steder i Hønefoss har det vært skrevet «Tyster-Jonas» med spraymaling. Dette omtalte Jonas Aarseth Henriksen (30) selv før han ble funnet død utenfor ei hytte i Ringerike 17. august.

Dagbladet får opplyst at Jonas, i samtale med politiet, navnga en mann som han mente sto bak taggingene i Hønefoss. Denne mannen er identisk med 32-åringen som nå er arrestert og siktet etter drapet på Jonas, får Dagbladet opplyst.

Mannens forsvarer, Andrea Wisløff, opplyser til Dagbladet at mannen ikke erkjenner straffskyld for drap eller medvirkning til drap. Dagbladet har spurt forsvareren om hun vil kommentere opplysningene om taggingene.

- Jeg vil ikke kommentere saken utover det jeg allerede har sagt, sier hun.

Pågrepet under avhør

Mannen ble pågrepet mandag og er siktet for drap eller medvirkning til drap på Henriksen. Han var innkalt til avhør og ble pågrepet under avhøret, opplyser politiet i en pressemelding.

Politiinspektør Odd Skei Kostveit bekrefter til Dagbladet at det var forklaringen hans som førte til pågripelse.

- Han ble konfrontert med noe informasjon i etterforskningen, og forklaringen hans gjorde at han ble pågrepet, sier politiinspektøren.

Det var andre gang 32-åringen var i avhør etter drapet. Kostveit ønsker ikke å kommentere om avhørene var i tilknytning til taggersakene.

Politiet har bedt om fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud, medieforbud og full isolasjon. Fengslingsmøtet finner sted som kontorforretning klokka 10.30 onsdag.

- Lo av det

Siden sommeren 2021 og fram til han ble drept, ble Jonas Aarseth Henriksen rammet av flere hendelser med blant annet hærverk og brannstiftelse. Det var han selv åpen om på sosiale medier - og i podkasten «Avhørt», som intervjuet ham bare seks dager før drapet.

Dagbladet har tidligere snakket med en bekjent av Jonas, som forteller at de to snakket om hendelsene i sommer. Han fortalte at Henriksen var godt kjent med taggingene, men at han ikke uttrykte bekymring knyttet til dem.

- Han lo litt av det, og sa at de som kjente ham visste at han ikke var noen tyster, sa mannen.

Til sammen er tre personer siktet etter drapet på Henriksen. I tillegg til 32-åringen, er en 28 år gammel mann fra Rena og en 30 år gammel mann bosatt i Elverum varetektsfengslet i saken. De to kjente hverandre og begikk et våpentyveri sammen, som begge ble dømt for i 2019.

Vold med vodkaflaske

Den siktede 32-åringen er også tidligere straffedømt. I 2007 og 2008 ble han dømt for vold.

I 2008 ble han dømt for å ha slått en mann i hodet med en vodkaflaske.

«Retten finner det bevist utover rimelig og fornuftig tvil at tiltalte med vilje slo fornærmede i hodet med en vodkaflaske, slik at fornærmede fikk en stor kul i pannen og hjernerystelse. Slaget ble tildelt da fornærmede åpnet døren til badet, hvor han befant seg da tiltalte oppsøkte ham. Fornærmede falt bakover og inn på badet etter slaget. Deretter ble han slått og sparket av tiltalte og én annen ukjent person», står det i dommen.

I 2010 ble han dømt for et biltyveri og for å ha brukt narkotika. I 2012 ble han dømt for å skalle til en politibetjent utenfor en pub i Hønefoss, og for vold mot ytterligere to personer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer