- Siktede er tilregnelig

TRONDHEIM (Dagbladet): 20-åringen, som er siktet for å ha slått i hjel en sovende Morten Kristiansen (16) med kampestein, er i følge de rettspsykiatrisk sakkyndige strafferettslig tilregnelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den judisielle observasjonen er foretatt av spesialist i psykiatri Andreas Hamnes og overlege Karl Heinrik Melle. De redegjør for sine observasjoner i en 56 sider lang rapport.

- Jeg kan ikke gå inn på detaljer i rapporten, som ennå ikke er godkjent av den rettsmedisinske kommisjon, men det konkluderes med at siktede er strafferettslig tilregnelig, sier politiinspektør Kjell Waclawczyk ved Uttrøndelag politikammer.

Han mottok den fyldige rapporten i går.

16.maifest

Årets 16. maifest i Orkdal fritidspark på Lauvåsen endte med en tragedie. To sovende ungdommer ble slått i hodet med en stor stein. 16 år gamle Morten Kristiansen fra Trondheim døde av skadene. 19 år gamle Silje Valstad ble alvorlig skadd.

20-åringen, som er siktet for drapet, ble pågrepet på stedet. Han lå og sov ved siden av de to voldsofrene. I avhør har han forklart at han ikke husker noe som helst fra det som skjedde. Det er på det rene at han drakk store mengder alkohol i forbindelse med 16. maifesten.

Snart ferdig

- De rettspsykiatrisk sakkyndige kan ikke gi noen forklaring på hvorfor siktede handlet som han gjorde, sier Waclawczyk.

Vedlagt den judisielle rapporten, er en erklæring fra nevrolog Harald Schrader. Han konkluderer med at det er lite sannsynlig at hendelsen kan være betinget av en nevrologisk sykdomstilstand.

Politiet venter nå på en beskrivelse av skaden Silje Valstad fikk. Ellers er etterforskningen så å si ferdig.

Politiinspektør Kjell Waclawczyk regner med å sende sin innstilling i saken til statsadvokaten i løpet av november. Det er allerede satt av tid i Orkdal herredsrett, slik at saken eventuelt kan komme opp i uke fem og seks neste år.