Overgrepssaken fra Romsås:

Siktede erkjenner 16 år gamle straffbare handlinger mot to jenter på seks og sju år

Siktet i overgrepssak fra 2000.

ERKJENNER STRAFFBARE HANDLINGER: En junidag i 2000 ble to jenter på seks og sju år utsatt for seksuelle overgrep ved en lekeplass på Romsås. Nå erkjenner den siktede 41-åringen å ha begått straffbare handlinger overfor jentene. Foto: Arne V. Hoem/Dagbladet
ERKJENNER STRAFFBARE HANDLINGER: En junidag i 2000 ble to jenter på seks og sju år utsatt for seksuelle overgrep ved en lekeplass på Romsås. Nå erkjenner den siktede 41-åringen å ha begått straffbare handlinger overfor jentene. Foto: Arne V. Hoem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 41 år gamle mannen som er siktet i Romsås-saken fra Oslo i 2000, erkjenner å ha utført straffbare handlinger overfor de fornærmede jentene.

Det bekrefter hans forsvarer Frode Sulland overfor Dagbladet.

- Han har gitt en forklaring til politiet hvor han knytter seg til hendelsene, men har ikke villet ta stilling til straffskyld i forhold til det siktelsen lyder på, sier Sulland til Dagbladet.

- Han erkjenner altså at han var der og utførte handlinger overfor disse jentene som er klart straffbare, sier forsvarsadvokaten.

41-åringen er siktet for overgrep mot barn.

Utsatt for overgrep ved lekeplass

En junidag i 2000 ble to jenter på seks og sju år utsatt for seksuelle overgrep ved en lekeplass på Romsås, i en sak som sjokkerte og spredte frykt i lokalmiljøet.

Forsvarsadvokaten Sulland ønsker ikke å gi noen nærmere beskrivelse av hva hans klient ellers har forklart i avhørene med politiet.

Politiet ved leder for seksualforbrytelseavsnittet i Oslo-politiet, Kari-Janne Lid, bekrefter også at den siktede har erkjent forholdene.

Spritsmuglingsdom

Den siktede sitter nå i fengsel hvor han soner en tidligere dom for spritsmugling.

Dommen kom etter at han i 2014 ble tatt med alkohol for rundt 20 000 svenske kroner på vei fra Tyskland og inn i Sverige.

Til sammen hadde han, ifølge dommen, 2 liter sterkvin, 18 liter vin, 116,72 liter øl og 148,35 liter sprit i lastebilen han kjørte.

DNA-bevis

Politiet opplyste på en pressekonferanse i juli at de hadde en 100 prosent sikker DNA-match i saken.

Svenske fengselsstraffer kan sones i Norge og i den forbindelse ble det tatt DNA-prøve av mannen i år.

I sommer fikk politiet beskjed om at DNA-profilen hans passet med sporprøvene fra overgrepssaken for 16 år siden

Politiet ønsket ikke da å si hva slags DNA de fikk samlet inn i 2000, men sa det var DNA som direkte knytter gjerningsmannen til jentene.

- Det er helt sikkert at det knytter han til jentene? spurte Dagbladet.

- Ja, det er ikke fra en benk eller en sneip eller noe slikt, svarte Lid den gang.

Anmeldt i 2006

For ti år siden ble mannen anmeldt for voldtekt, men denne saken ble henlagt på grunn av bevisets stilling. Oslo-politiet har mottatt alt materialet i denne saken fra Romerike politidistrikt.

- Han har opprettholdt sin forklaring fra 2006 i denne saken, sier Lid til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer