Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktede etter knivdrap i Vadsø hadde midlertidig opphold i Norge

18-årige Håvard Pedersen ble drept. Den siktede hadde forfulgt andre personer.

KNIVDRAP: En gutt på 18 år ble lørdag kveld knivstukket og drept da han var på jobb på Coop Byggmix i Vadsø. Foto: Ole Gunnar Onsøien/ iFinnmark / NTB scanpix
KNIVDRAP: En gutt på 18 år ble lørdag kveld knivstukket og drept da han var på jobb på Coop Byggmix i Vadsø. Foto: Ole Gunnar Onsøien/ iFinnmark / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siktede etter knivdrapet i Vadsø lørdag er en 17-åring med midlertidig opphold i Norge. Det opplyser påtaleansvarlig Ylva Helen Kvikstad under politiets pressekonferanse i dag.

Den siktede er asylsøker med midlertidig opphold. Ifølge Kvikstad kom han til Norge i 2015.

Den siktedes nasjonalitet er afghansk.

Politiet opplyser i 20-tida at det var 18 år gamle Håvard Pedersen, hjemmehørende i Vadsø, som ble drept.

«Knivlignende» gjenstand

Politiet opplyste at drapsvåpenet var en «knivlignende gjenstand». De ville ikke bekrefte eller avkrefte hvorvidt det er tatt beslag i gjenstanden.

- Vi etterforsker saken bredt og utelukker ingenting. Det vil være en stor del av etterforskningen og det videre arbeidet å finne ut akkurat hvorfor dette skjedde, sa etterforskningsleder Steffen Andreassen.

Ifølge Andreassen føler politiet seg trygge på at de har tatt rett mann.

- Vi har gode spor som styrker vår mistanke.

Siktede er overført til Vadsø fengsel. Han blir ikke avhørt i dag. Det blir tatt hensyn til hans psykiske tilstand.

Forfulgte personer

Han vil bli framstilt for varetekstfengsling en av de nærmeste dagene.

Motiv for drapet er ikke fastslått.

Det var lørdag klokken 21.55 politiet fikk melding om knivstikkingen på Coop Byggmix i Vadsø. Den 18 år gamle mannen, som var på jobb, ble erklært død kort tid etter.

- Det er med dyp sorg vi kan bekrefte at det var en av våre ansatte ved Extra Vadsø som i går kveld ble drept, sier Jan-Ivar Alsén i Coop Finnmark til TV 2.

Den 17 år gamle gutten ble pågrepet og siktet for drapet natt til søndag.

Politiet har tidligere fått meldinger om at den siktede har forfulgt andre personer. Det skal være snakk om andre personer enn den knivdrepte 18-åringen.

- Tragisk

- Det er opprørende at en sånn tragisk voldshendelse skjer midt i vår hverdag, sier fungerende Vadsø-ordfører Otto Strand om knivdrapet i byen.

- Det er ekstra tragisk at dette rammer et ungt menneske som skulle ha et langt liv foran seg. I dag flagger vi på halv stang, sa Strand på pressekonferansen søndag kveld.

Han opplyser at personer fra kommunens kriseteam kom raskt til åstedet etter drapet og var med på å ivareta dem som hadde opplevd hendelsen. I ettertid er det opprettet et møtesenter på Scandic-hotellet i Vadsø. I tillegg er det åpent hus på menighetshuset.

- Denne hendelsen preger selvfølgelig innbyggerne våre. Nå gjelder det å ha fokus på å ta vare på hverandre, sa han.

- I ettermiddag har kommunen også hatt møte med grupper av bosatte innvandrere. Kriseteamet har vært i kontakt med de pårørende og følger opp dem og andre som er berørt av saken, sa den fungerende ordføreren.

Han oppfordrer byens innbyggere til ikke å bidra til ryktespredning og ber dem om å forholde seg til opplysninger som er bekreftet.

Ikke i form

Den siktedes forsvarer Vidar Zahl Arntzen, opplyser til Dagbladet at han har hatt et møte med den siktede 17-åringen i dag.

- Vi har ikke gått inn i saken. Han er ikke i form til det. Vi skal prøve å plukke opp tråden i morgen, sier Arntzen til Dagbladet.

Arntzen forteller at 17-åringen er sliten.

- Har han familiemedlemmer i Norge?

- Det er ukjent for meg.