Siktede fra Spy Shop sluppet fri

Både den 29-årige eieren og den 47-årige grunnleggeren av butikken Spy Shop i Oslo ble fredag løslatt fra varetekt. Begge er siktet i forbindelse med ranet av Norsk Kontantservice i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekrefter politiadvokat Karsten Monsen i Rogaland politidistrikt overfor NTB i 13-tiden fredag.

- Vi har nå avhørt mennene, og faren for bevisforspillelse er ikke lenger så sentral at det er grunnlag for videre varetektsfengsling, sier Monsen til NTB.

Mennene har sittet varetektsfengslet siden slutten av april. Politiet mener de har solgt utstyr til ranerne av Norsk Kontantservice, men ikke at de har vært direkte involvert i ranet. Begge ble løslatt fredag morgen.

29-åringens advokat, Karen Forbrigd, sier hennes klient er lettet.

- Min klient er særdeles lettet. Han har hele tiden fastholdt sin uskyld, og regner med at det marerittet det er å være fengslet i forbindelse med en så alvorlig hendelse, er over for hans del, sier Forbrigd til NTB.

29-åringen ble sluppet ut fra Oslo kretsfengsel ved 9.30-tiden fredag morgen, og brukte formiddagen til samtaler med sin advokat.

- Det første han nå vil gjøre er å komme seg til hektene. Fengslingen har vært en fysisk og psykisk påkjenning. Han vil også bruke tid til familie og venner. Deretter må han gripe fatt i det som er knyttet til drift av forretningen, og få oversikt over den økonomiske situasjonen, sier Karen Forbrigd.

(NTB)