ORIENTERTE OM SIKTELSEN: Politiadvokat  Asbjørn Onarheim (midten) fortalte at de har siktet en 18-åring i drapssaken. Til venstre Jon Andre Nilsen fra Kripog og til høyre politiførstebetjent Karl Petter Leganger. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
ORIENTERTE OM SIKTELSEN: Politiadvokat Asbjørn Onarheim (midten) fortalte at de har siktet en 18-åring i drapssaken. Til venstre Jon Andre Nilsen fra Kripog og til høyre politiførstebetjent Karl Petter Leganger. Foto: Marit Hommedal / ScanpixVis mer

Siktede ga politiet DNA- prøve tidlig i saken

Lokal, ustraffet 18-åring tatt for Hilda-drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Politiet orienterte i kveld om pågripelsen av en 18 år gammel mann, som er siktet for forsettlig drap på Hilda Feste (98) i Os i Hordaland.

Feste ble funnet død hjemme i eldreboligen på kvelden 1. januar, etter at noen ansatte på utsiden så en person gjennom et vindu.

Kvinnen ble funnet død med spor av seksuell mishandling, og hun døde etter massivt vold mot hodet.

Bor i Os Politiadvokat Asbjørn Onarheim forteller at 18-åringen bor i nærmiljøet.

- Vi har pågrepet en 18 år gammel mann, som er mistenkt for drapet. Han er siktet forsettlig drap, sier Onarheim.

- Dette betyr at vi mener han mest sannsynlig er drapsmannen. Han er bosatt i Os, og ble pågrepet hjemme hos seg selv i 20-tida i dag.

En rekke personer er avhørt i saken, deriblant den siktede 18-åringen.

- Det er etterforskningen som sådan som har ført fram, og vi har tekniske spor som knytter siktede til åstedet, sier Onarheim.

Vitnebeskrivelser - Han var tidligere i saken inne til vitneavhør, og ga da frivillig fingeravtrykk og DNA-prøve. Bakgrunnen var at politiet hadde informasjon om at han var ute i området drapskvelden.

18-åringen er tidligere bare straffet for mindre trafikkforseelser.

- Han er transportert til politihuset her i Bergen og er foreløpig ikke avhørt, men det vil skje med det første, sier Onarheim.

Siktede vil deretter bli framstilt for varetektsfengsling, noe som trolig vil skje torsdag eller fredag. Hordaland-politiet har i saken fått bistad fra Kripos, noe som har vært viktig for oppklaringen.

- Kripos har levert uvurderlig bistand, sier politiadvokaten.

DREPT: Hilda Feste (98) ble funnet drept 1. januar. Her er hun avbildet med Os-ordfører Terje Søviknes. Foto Odmund Lunde
DREPT: Hilda Feste (98) ble funnet drept 1. januar. Her er hun avbildet med Os-ordfører Terje Søviknes. Foto Odmund Lunde Vis mer