Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Siktede har erkjent at han har forvoldt kvinnens død

23-åring erkjenner drapet på Anja.

TILSTÅR: 23-åringen som er siktet for drapet på Anja Weløy Aarseth erkjenner drapet, men sier han var sterkt ruset. Her ved pågripelsen i går. Foto: Dagbladet-tipser
TILSTÅR: 23-åringen som er siktet for drapet på Anja Weløy Aarseth erkjenner drapet, men sier han var sterkt ruset. Her ved pågripelsen i går. Foto: Dagbladet-tipser Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND/OSLO (Dagbladet): En 23-åring fra Ålesund ble i går ettermiddag pågrepet og siktet for forsettlig drap på Anja Weløy Aarseth (21).

21-åringen kom aldri tilbake etter at hun dro på joggetur på byfjellet Aksla onsdag kveld.

- Siktede har erkjent at han har forvoldt kvinnens død, opplyser mannens forsvarer Reidar Andresen til Dagbladet tidlig torsdag morgen.

Politiet bekrefter Det bekrefter også politiet.

- Mannen som i går ble pågrepet for drapet i Ålesund, har i avhør i natt overfor politiet og forsvarer tilstått at han drepte kvinnen. Han har så langt ikke oppgitt noe motiv. Vi fortsetter avhørene i dag, sier politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt. 

- Siktede har forklart seg om hendelsesforløpet, men vi ønsker ikke å gå i detalj om dette nå. Vi mener vi har i tillegg flere vitneobservasjoner av ham. Dette må vi videre kvalitetssikre, sier Skovly til Dagbladet.

Mannen blir fremstilt for fengsling fredag, ifølge politiet.

- Mannen tidlig i 20-årene ble onsdag ettermiddag pågrepet i Ålesund og siktet for forsettlig drap og grovt ransforsøk. Mannen ble pågrepet etter at politiet fikk svar på DNA-prøver som knyttet han til sakene, sier Skovly.

- Var sterkt ruset Mannen erkjenner imidlertid ikke straffskyld etter siktelsen for forsettlig drap, ifølge sin forsvarer.

- Han har samtykket til varetektsfengsling. Han har foreløpig ikke oppgitt noe motiv for gjerningen, og mannen sier han var sterkt ruset i gjerningsøyeblikket, sier Andresen.

- I tillegg til å bli avhørt i går natt har han bedt om å få snakke med en prest, sier Andresen.

I løpet av dagen skal Andresen ha en ny samtale med sin klient. Det blir ikke før etter lunsj, sier advokaten.

Felt av DNA 23-åringen ble pågrepet i bydelen Skarbøvik rundt klokka 1725 i går ettermiddag.

Pågripelsen skjedde uten dramatikk.

Ifølge politiet var det DNA-spor førte til pågripelsen av mannen ettersom hans profil var registrert hos politiet tidligere. Mannen er tidligere straffedømt for blant annet drapstrusler, ulovlig oppbevaring av våpen og narkotikabruk.

- Veldig sikkert DNA-sporene fra åstedet ble analysert ved Folkehelseinstituttets rettsmedisinske divisjon i Nydalen i Oslo.
Analyseresultatetene derfra matchet DNA-profilen politiet allerede hadde av mannen, som nå har tilstått at forvoldte Anja Weløy Aarseths død.

FORSVARER: Advokat Reidar Andresen sier hans klient har bedt om å få snakke med en prest. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
FORSVARER: Advokat Reidar Andresen sier hans klient har bedt om å få snakke med en prest. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

- DNA-analyser er veldig sikre, sier avdelingsdirektør Bente Mevåg i Folkehelseinstituttet til NRK Dagsnytt på generelt grunnlag.

DNA-analyser av en person forteller i utgangspunktet ikke mer enn om materialet stammer fra en kvinne eller mann.

- Enegge tvillinger kan kan ha lik DNA. I ytterst få tilfeller kan det også være likheter i profilene til søsken.  I alle hovedsak har hvert enkelt menneske sin unike DNA-profil, sier avdelingsdirektøren med ansvar for biologiske spor.

Vennene reagerte Flere venner av mannen reagerte på hvordan han oppførte seg i dagene etter at Anja ble drept.

Han skal også ha vært «sykelig opptatt» av den tragiske saken, ifølge en nær venn.

Mannen satt i avhør fram til 01-tiden i natt.

Politiet har ikke villet kommentere dødsårsaken.

FUNNET DREPT: Anja Weløy Aarseth (21). Foto: Privat / Politiet
FUNNET DREPT: Anja Weløy Aarseth (21). Foto: Privat / Politiet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media