Siktede i bildrapssaken ved Gardermoen løslates

Fyllekjørte og meide ned syklister, før han stakk fra stedet.

FATAL PÅKJØRSEL: Petter Omsland Nikolaisen omkom da han og fire andre ble påkjørt da de var på treningstur ved E16 og fylkesvei 176 vest for Gardermoen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FATAL PÅKJØRSEL: Petter Omsland Nikolaisen omkom da han og fire andre ble påkjørt da de var på treningstur ved E16 og fylkesvei 176 vest for Gardermoen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bilføreren som lørdag kjørte ned og drepte syklisten Petter Omsland Nikolaisen (22), løslates nå i ettermiddag. Det opplyser politiadvokat Stian Sjølie Johansen i Romerike politidistrikt til Dagbladet.

Mannen har erkjent at han kjørte på syklisten, som var på en treningstur med flere andre syklister fra Oslostudentenes Idrettslag (OSI) og Frøy. Han er fortsatt siktet for uaktsomt bildrap.

- Han har ikke en historikk som tilsier at han oppfyller vilkåret om kvalifisert gjentakelsesfare. Saken er også allerede blitt tilstrekkelig opplyst til at det ikke er noen bevisforspillelsesfare, sier politiadvokat Sjølie Johansen.

Mannen har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

- Politiet har hatt trykk på saken, og kommet ganske langt i etterforskningen. Siktede og de aktuelle vitnene er avhørt, sier Sjølie Johansen.

Mannen i 40-årene forsøkte å stikke av etter påkjørselen, men ble pågrepet etter at en av Nikolaisens medsyklister og et vitne fulgte etter ham. Forholdet mannen er siktet for har for lav strafferamme til at det kunne vært mulig å varetektsfengslet ham videre av hensyn til allmenhetens rettsfølelse.

Det ble tatt en utåndingsprøve som viste at mannen hadde promille.

Det var en gruppe på fem syklister som var ute og trente da den fatale påkjørselen inntraff. I nærheten av krysset mellom E16 og riksvei 176 møtte de to biler på en gang. Den ene var i ferd med å kjøre forbi den andre. To syklister ble truffet av den forbikjørende bilen som kom rett mot dem. Nikolaisen ble drept, den andre fikk mindre alvorlige skader.

- Jeg vil berømme de andre syklistene og vitnene for hvordan de opptrådte på åstedet. De satte i gang med livreddende førstehjelp, og samtidig så satte noen seg inn i en bil for å følge etter mannen som hadde kjørt på syklistene, sa lensmann Bjørn Hoff i Nannestad og Gjerdrum lensmannsdistrikt til Dagbladet i går.

Sykkelkameratene i Oslostudentenes Idrettslag og IF Frøy kom i går med en uttalelse der de skriver at de gjør alt de kan for å ta vare på de involverte i ulykken.

Mannen ble i går avhørt. Forsvarer Andreas Ihlebæk ønsker ikke å kommentere innholdet i avhøret overfor Dagbladet.