Siktede i bildrapssaken ved Gardermoen løslates

Fyllekjørte og meide ned syklister, før han stakk fra stedet.

FATAL PÅKJØRSEL: Petter Omsland Nikolaisen omkom da han og fire andre ble påkjørt da de var på treningstur ved E16 og fylkesvei 176 vest for Gardermoen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FATAL PÅKJØRSEL: Petter Omsland Nikolaisen omkom da han og fire andre ble påkjørt da de var på treningstur ved E16 og fylkesvei 176 vest for Gardermoen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bilføreren som lørdag kjørte ned og drepte syklisten Petter Omsland Nikolaisen (22), løslates nå i ettermiddag. Det opplyser politiadvokat Stian Sjølie Johansen i Romerike politidistrikt til Dagbladet.

Mannen har erkjent at han kjørte på syklisten, som var på en treningstur med flere andre syklister fra Oslostudentenes Idrettslag (OSI) og Frøy. Han er fortsatt siktet for uaktsomt bildrap.

- Han har ikke en historikk som tilsier at han oppfyller vilkåret om kvalifisert gjentakelsesfare. Saken er også allerede blitt tilstrekkelig opplyst til at det ikke er noen bevisforspillelsesfare, sier politiadvokat Sjølie Johansen.

Mannen har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

- Politiet har hatt trykk på saken, og kommet ganske langt i etterforskningen. Siktede og de aktuelle vitnene er avhørt, sier Sjølie Johansen.

Mannen i 40-årene forsøkte å stikke av etter påkjørselen, men ble pågrepet etter at en av Nikolaisens medsyklister og et vitne fulgte etter ham. Forholdet mannen er siktet for har for lav strafferamme til at det kunne vært mulig å varetektsfengslet ham videre av hensyn til allmenhetens rettsfølelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer