Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktede i nye avhør på torsdag

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): De dobbeltdrapsiktede, Viggo Kristiansen (21) og Jan Helge Andersen (19), skal trolig i nye politiavhør torsdag. Kristiansen benekter all skyld, men politiet mener at også Andersen har mye mer å fortelle etterforskerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jan Helge Andersen (19) satt mandag i et ti timers langt politiavhør på politihuset i Arendal. Ifølge kriminalsjef Arne Pedersen i Kristiansand kom de vel halvveis i Andersens detaljerte forklaring. 19-åringens forsvarer Ben Fegran sier at hans klient vil legge alle kortene på bordet.

Kriminalsjefen bekrefter overfor Dagbladet.no at Andersen ga politiet nye opplysninger i avhøret.

- Vi skal nå jobbe videre med opplysningene som kom frem, sier kriminalsjef Pedersen.

Trolig blir begge de siktede avhørt på torsdag. Avhørene av Jan Helge Andersen foregår på politihuset i Arendal, mens Kristiansen sitter i avhør i Kristiansand.

- Jeg har ikke fått en ny innkalling fra politiet, men regner med at neste avhør blir torsdag ettersom jeg står i retten på onsdag. Min klient blir ikke avhørt uten at jeg er til stede, sier Viggo Kristiansens forsvarer, Tore H. Pettersen, til Dagbladet.no.

Politiet åpner nå også for at de siktede kan få besøk av sine familier. Kriminalsjef Arne Pedersen sier at eventuelle besøk vil bli overvåket av polititjenestemenn.

- Et besøk fra familien vil eventuelt ikke skje før tidligst etter neste avhør, sier advokat Tore H. Pettersen.

Jan Helge Andersens forsvarer, advokat Ben Fegran, har fått til dels hard kritikk etter at han videreformidlet 19-åringens ønske om å møte familiene til de drepte jentene. Bistandsadvokaten til drapsofferet Lena Sløgedal Paulsens foreldre, Ivar Sveen, mener Fegran ikke skulle videreformidlet ønsket gjennom media.

Fegran avviser i dag kritikken:

- Jeg forsvarer min handling da jeg videreformidlet et ønske fra min klient. Men samtidig forstår jeg at invitasjonen kan ha blitt oppfattet som en belastning for de påførende, sier Fegran.