Siktede i Trinidad - i båten

Mannen som er siktet for drapsforsøk på en annen nordmann på seilbåten i Atlanterhavet, befinner seg i Trinidad og Tobago - i båten.

HER ER HAN: Nordmannen som er siktet og etterlyst etter voldshendelsen på seilbåten i Atlanterhavet, befinner seg i Trinidad og Tobago. Foto: Dagbladet TV
HER ER HAN: Nordmannen som er siktet og etterlyst etter voldshendelsen på seilbåten i Atlanterhavet, befinner seg i Trinidad og Tobago. Foto: Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det opplyser den trinidadske kystvakta til Dagbladet.

De sier at mannen, ifølge hans versjon, var på vei til Trinidad for å gjøre «reparasjoner på båten», før den ble satt i varetekt.

Den ligger nå under deres oppsyn i en havn i landet, og siktede er om bord.

Han får ikke gå i land - trolig i forbindelse med den internasjonale etterlysningen.

- Tidkrevende prosess

Kripos har bekreftet at de vet hvilket land siktede befinner seg i, og at de er i kontakt med lokale myndigheter for å få ham hjem til Norge.

De har imidlertid ikke villet si hvilket land det gjelder. På spørsmål om Dagbladets opplysninger, gjentar Kripos' påtaleansvarlig Anja Perminow Straand at de samarbeider med lokale myndigheter.

- Det er ikke sendt noen fra norsk politi til det aktuelle landet, sier hun.

DRAMATISK LYDOPPTAK: Natt til 27. juli fikk Raymond Myhre fra Fredrikstad en telefon han sent vil glemme. Han ble ringt via satellitt av en kamerat, som ble angrepet med øks på en seilbåt midt i Atlanterhavet. Vis mer

Hun forklarer på generelt grunnlag at internasjonalt politisamarbeid kan være en tidkrevende prosess.

- Spesielt i situasjoner der vi samarbeider med land utenfor Europa og der det ikke foreligger formelle avtaler. Det er ikke uvanlig at prosessene da tar noe tid, sier Straand.

Hevder han handlet i nødverge

Nordmannen har vært etterlyst etter voldshendelsen utenfor kysten av Sør-Amerika i slutten av juli. Mannen som ble hardt skadd, er fraktet tilbake til Norge.

Redningstjenesten i Fransk Guyana (CROSS Antilles Guyane) har tidligere omtalt redningsaksjonen som «utrolig».

Onsdag bekreftet Kripos at det er gjort beslag i saken, og at det vil bli foretatt ytterligere.

Siktede, som hevder han handlet i nødverge og nekter straffskyld, er ikke avhørt. Den skadde mannen er avhørt.

Begge de involverte er kjent for politiet fra før.

Tirsdag publiserte Dagbladet et lydklipp der den skadde, gjennom en satellittelefon, varslet en bekjent i Norge om angrepet, og sa at han hadde blitt hogd med øks - ute på havet.

Det var den bekjente som så fikk varslet Hovedredningssentralen (HRS) som igjen fikk tak i sine kollegaer i utlandet og fikk lokalisert båten og satt i gang redningsoperasjonen.

Les saken her:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer