Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktede lokket til Nittedal?

22-åringen, som er siktet etter drapet på drosjesjåfør Thomas Knutsen, har i en ny politiforklaring hevdet at han nærmest ble lokket til en plass like ved åstedet Nittedal av en ukjent person drapsnatta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

22-åringen skulle møte en mann. Kampen mot det han kaller russermafiaen, som står sentralt i livet for den drapssiktede, skulle være møtetema.

Dette skjedde nattetid samme natt som Knutsen ble skutt av en ukjent person. 22-åringen har etter mye fram og tilbake i sine politiforklaringer kommet fram til at han var på Nittedal stasjon, og at han sjøl brukte mobiltelefonen sin der.

Det har politiet kunnet konstantere gjennom såkalte basestasjoner at trolig er riktig. Jernbanestasjonen ligger anslagsvis en snau kilometer fra stedet hvor Knutsen ble skutt. 22-åringen og Knutsen var venner.

Fullstendig ukjent

Etter det Dagbladet kjenner til, har 22-åringen forklart at han verken kjenner navn, bopel, yrke eller nasjonalitet på vedkommende mobilkontakt, som må betegnes som ukjent.

Politikilder sier til Dagbladet at de gjennom etterforskingen fortsatt ikke har klart å skaffe 22-åringen alibi for de kritiske timene natt til 27. februar.

Avhøres i dag

22-åringen skal etter pågripelsen for ei uke siden ha forklart seg seks ganger for politiet.

21-åringen, som ble stoppet av en politipatrulje sammen med 22-åringen i Sannergata i Oslo kort tid etter drapet natt til forrige onsdag, skalbegynne å forklare seg i dag.

Dette bekrefter hans forsvarer, advokat Sigmund Øien. 21-åringen er også siktet i forbindelse med drapet.

Etter det Dagbladet forstår, synes det klart at påtalemyndigheten vil be om forlenget varetektsfengsling for 22-åringen rundt neste helg. Blir han sittende i varetekt, er det aktuelt med judisiell observasjon, ifølge Dagbladets kilder.

Bevæpnet: Den siktede 22-åringen lot seg intervjue av Dagbladet før han ble pågrepet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media