Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktede nekter kjennskap til drapet i Holmestrand

Mann ble funnet død ved brennende uthus.

FRAKTET BORT: Avdøde fraktes her bort fra åstedet, og er nå fraktet til Rettsmedisinsk institutt for obduksjon. Foto: PER FLÅTHE / DAGBLADET
FRAKTET BORT: Avdøde fraktes her bort fra åstedet, og er nå fraktet til Rettsmedisinsk institutt for obduksjon. Foto: PER FLÅTHE / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Vestfold ber om tips fra publikum etter at en mann ble funnet drept i Holmestrand fredag morgen. En mann er siktet, men nekter kjennskap til saken.

Den siktedes forsvarer, advokat Jan Anders Hasle, sier til NTB at mannen som politiet har pågrepet nekter ethvert kjennskap til saken politiet har siktet ham for. Han har avgitt forklaring, men Hasle sier han ikke kan gjengi innholdet av hensyn til politiets etterforskning.

Hasle er imidlertid lett irritert over at politiet brukte hele fredagen uten å klare å formulere en konkret siktelse.

Politiadvokat Jan Helge Palm sier til NTB at siktelsen lyder på forsettlig drap, men at det så langt har vært vanskelig å formulere grunnlaget ettersom åstedet ikke er klarlagt. Han mener det viktigste er at mannen fra morgenen av ble sikret advokatbistand.

Offeret er sendt til Rettsmedisinsk institutt for obduksjon, men politiet er rimelig sikker på at det dreier seg om et drap, sier Palm.

To etterforskere fra Kripos er i Holmestrand for å bistå det lokale politiet.

Brennende uthus Politiet fikk først melding om en brann i et uthus i byen klokka 5.40 fredag morgen. Ti minutter senere fikk de melding om at en mann var funnet død i veikanten noen hundre meter fra uthuset.

— Politiet møtte den pågrepne i nærheten av brannen. Han hadde små skader og klaget over pusteproblemer. Han skulle i utgangspunktet bare kjøres til en helsesjekk, sier Palm.

Politiet fattet imidlertid fort mistanke til mannen, og etter kort tid besluttet de å sikte mannen for drap. Den mistenkte er en kjenning av politiet og tidligere straffedømt.

— Det er helheten i etterforskningen som gjør at vi sikter denne mannen, sier Palm.

Politiet gikk fredag fra hus til hus for å snakke med naboer og vil gjerne ha tips eller har opplysninger fra publikum.

Identifiseringsarbeid Den døde er foreløpig ikke identifisert, og politiet jobbet fredag med å finne ut hvem mannen er og om han knyttes til den pågrepne personen. Politiet antar at også den avdøde personen er norsk statsborger.

Ifølge Palm gir nærheten mellom det brennende uthuset og stedet der mannen ble funnet død, grunn til å tro at det finnes en kobling mellom de to.

Politiet vil foreløpig ikke fortelle hva slags skader mannen var påført. Det er ventet at den foreløpige obduksjonsrapporten vil være klar mandag.

Problemer i trafikken Lensmann Hans Petter Gulliksen i Holmestrand sier saken har ført til store trafikale forstyrrelser, spesielt fordi politiet har flere åssteder å forholde seg til.

Den drepte ble funnet i krysset mellom Nyveien og Botneveien, og fire krimteknikere undersøkte fredag ettermiddag stedet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media