Siktede nekter straffskyld

20-åringen som er siktet for drapet på Dereka Maria Mikula (16), nekter straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fengslingsmøtet startet i Ytre Follo tingrett klokka 13 og gikk for lukkede dører. Det var ferdig allerede klokka 13.35. Kjennelsen ventes klokka 15.

Den siktede 20-åringen var tilsynelatende ikke til stede da fengslingsmøtet startet. Politiet smuglet mannen inn bakveien i rettslokalet. Verken fremmøtte eller pressen fikk noe glimt av ham.

Politiet bekrefter at de har DNA og fingeravtrykk av den siktede, som Dagbladet skrev i dag. Politiet begjærte fire ukers varetektsfengsling. Fra påtalemyndigheten møtte politiadvokat Knut Inge Stavang. Den siktede 20-åringen har sittet i politiavhør siden klokka 10 i morges. Han er blitt konfrontert med funnet av hans DNA-profil på åstedet.

- Det er ingen grunn til å kritisere politiets arbeid. De har kjørt en helt åpen linje overfor 20-åringen om grunnlaget for fengslingen, sier advokat Bjørn Haugen som forsvarer siktede.

Haugen vil ikke kommentere hva hans klient sier om de tekniske funnene.

Politiet har sikret seg fingeravtrykk, fotavtrykk og DNA-spor på åstedet. Siktede var i avhør allerede mandag i forrige uke, og gikk med på å avgi spyttprøve. I går formiddag fikk etterforskerne bekreftet at siktedes DNA-profil matchet en profil fra åstedet. I tillegg mener politiet at fingeravtrykk funnet i boligen stemmer med siktedes fingeravtrykk.

Dereka ble funnet drept i sitt hjem i Son sentrum i Vestby kommune klokka 20.50 lørdag 15. mars. Hun ble drept med et slagvåpen. Politiet skal ennå ikke være sikre på hva som er drapsvåpenet. Politiet vil foreløpig ikke si noe om motivet bak drapet.

Ifølge venner av Dereka skal 20-åringen ha vært besatt av henne, og ha ønsket å etablere et kjærlighetsforhold til henne. Forelskelsen skal ikke ha vært gjensidig.

Dereka Maria Mikula ble stedt til hvile klokka 13 i ettermiddag, samtidig som den siktede 20-åringen ble framstilt for fengsling i Ytre Follo tingrett.

DREPT: Dereka Maria Mikula (16).