SIKTET: En lokal 17 år gammel gutt er siktet for å ha drept Sunniva Ødegård (13). Foto: Privat
SIKTET: En lokal 17 år gammel gutt er siktet for å ha drept Sunniva Ødegård (13). Foto: PrivatVis mer

Varhaug-drapet:

Siktede nektet å forklare seg på nytt - politiet vil prøve igjen neste uke

Siktede står fast på sin første forklaring.

Det ble i går gjort forsøk på nytt avhør av siktede i drapssaken på Varhaug. Siktede har ikke ønsket å forklare seg på nytt. Han står fast på sin første forklaring, melder Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding.

GLADGUTT: Venner av den siktede 17-åringen beskriver ham som en gladgutt og en person alle likte. Video: Nicolai Delebekk , Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Avhør neste uke

Politiet vil fortsette med ulike etterforskningsskritt og gjennomføre både taktiske og tekniske undersøkelser, samt vitneavhør.

- Vi jobber i lavere takt i helga. Mannskapene har hatt lange og krevende arbeidsdager og trenger fri for å være klar til neste uke. Det gjenstår fortsatt en god del arbeid, men politiet har god oversikt i denne saken, sier leder personseksjonen, Bjørn Kåre Dahl

Politiet vil forsøke å avhøre siktede på nytt tidlig i neste uke.

  • Saken fortsetter under grafikken.

Nekter straffskyld

Det var natt til mandag at Sunniva Ødegård (13) ble funnet død på en sti, ikke langt unna bopel. Hun kom ikke hjem til avtalt tid, og familien begynte å lete etter henne i 23-tiden. Tirsdag ble det kjent at en 17 år gammel gutt fra Varhaug er siktet i saken. Han erkjenner å ha brutt seg inn i en barnehage kort tid før hun ble funnet drept, men benekter å ha noe med drapet å gjøre.

MØTTE PRESSEN: Torsdag formiddag informerte politiadvokat Herdis Traa pressen om at politiet etterlyser et par i 20-åra. Paret skal ha gått tur i området der 13 år gamle Sunniva Ødegård ble funnet drept. Reporter: Nicolai Eriksen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Tirsdag ble gutten varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll, fordi retten mener det er fare for at han skal ødelegge bevis hvis han får gå fri.

Onsdag sperret politiet av to containere og en trapp ned til en kjeller på et nærsenter. Sør-Vest politidistrikt bekreftet at utrykningen har forbindelse med den pågående drapsetterforskningen på Varhaug, og at det dreide seg om sporsikring.

En foreløpig obduksjonsrapport bekrefter at Sunniva Ødegård ble drept, men politiet har ikke ønsket å gå inn på øvrige funn i obduksjonsrapporten.