Siktede og avdøde var gode kamerater

En 21 år gammel mann fra Tromsø er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge etter at en 22 år gammel mann ble funnet død på Radisson SAS Plaza Hotel i Oslo i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to skal ha vært gode kamerater, opplyser politiet til NTB.

Den 21 år gamle siktede skal være sterkt preget av situasjonen, men har likevel valgt å ikke motta forsvarerhjelp. Etter å ha sittet i avhør hele dagen må han overnatte på politistasjonens glattcelle til mandag. Da vil politiet avgjøre om han skal løslates eller begjæres varetektsfengslet.

- Vi må områ oss litt og se i hvilken retning denne saken peker før den avgjørelsen blir tatt, sier førstebetjent Jostein Skancke ved voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt til NTB i kveld.

Gode kamerater

Den avdøde og den siktede, som begge er fra Tromsø-distriktet, skal ha vært gode kamerater. Politiet opplyser at de to delte et hotellrom på Radisson SAS Plaza Hotel i Oslo. Turen fra Tromsø til Oslo skal de to ha planlagt i fellesskap.

Det er foreløpig uklart hva som skjedde i tida rett før 22-åringen ble funnet av hotellets sikkerhetsvakter ved 03.30-tida natt til søndag. Han skal ha blitt funnet i livløs tilstand i en gang i åttende etasje på hotellet.

Sikkerhetsvaktene satte i gang gjenopplivningsforsøk, men klarte ikke å få liv i mannen.

Avventer

Politiet vil ikke si noe om hva som er kommet fram i avhørene foreløpig, men opplyser at det fortsatt gjenstår flere vitneavhør.

- Det viktigste for oss nå er å få gjennomført obduksjonen slik at vi får et klarere bilde av hva som er skjedd, sier Skancke til NTB.

Avdøde vil bli obdusert i morgen og politiet vil ikke spekulere i dødsårsaken før obduksjonsrapporten foreligger.

(NTB)