Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Siktede og offeret kjente ikke hverandre fra før

Siktede ble truet på telefon. Så kom to fremmede menn til hjemmet hans med kniv.

UNDERSØKER ÅSTEDET: - Utifra de opplysningene vi har, er det ingenting som tyder på at offeret og siktede hadde hatt noe med hverandre å gjøre, sier politiadvokat Knut Inge Stavang til Dagbladet i dag. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
UNDERSØKER ÅSTEDET: - Utifra de opplysningene vi har, er det ingenting som tyder på at offeret og siktede hadde hatt noe med hverandre å gjøre, sier politiadvokat Knut Inge Stavang til Dagbladet i dag. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Mannen som ble skutt og drept av en 49-åring i Ytre Enebakk i går, kjente ikke mannen som skulle ta hans liv. Det sier politiadvokat Knut Inge Stavang til Dagbladet.

- Utifra de opplysningene vi har, er det ingenting som tyder på at offeret og siktede hadde hatt noe med hverandre å gjøre, sier Stavang til Dagbladet.

Den 37 år gamle mannen som ble skutt kom hjem til 49-åringen sammen med en litauer (21). Like etter pågripelsen igår knyttet politiet funn av en eller flere kniver ved åstedet til de to mennene som kom i bil.

Trusler
Av hensyn til etterforskningen kan ikke Stavang bekrefte dette i dag.

- Jeg kan ikke kommentere dette i det hele tatt, sier Stavang.

Det ble framsatt anonyme trusler mot drapssiktede i går formiddag, og han kontaktet politiet og ba om øyeblikkelig hjelp. 49-åringen følte at han var i livsfare.

- Vi måtte sjekke ut hva dette gikk ut på, sier Stavang til Dagbladet i dag, som forklaring på hvorfor politiet ikke rykket umiddelbart.

Selvforsvar
Politiadvokaten innrømmet i går at drapet trolig kunne vært forhindret.

- I etterpåklokskapens lys kunne det kanskje blitt forhindret hvis vi hadde sendt noen tidligere, men en må alltid ta ulike vurderinger før en foretar seg noe, sa politiadvokat Stavang til Dagbladet i går.

Advokat Ann Gunn Edvardsen, som forsvarer 49-åringen, sier mannen skjøt i selvforsvar og følte at 37-åringen var en trussel for ham selv og familien.

- Han skjøt for å beskytte seg selv og familien, sier Edvardsen til Dagbladet.

SKJØT ETTER BILEN: Litaueren (21) som var med drapsofferet kom seg unna med livet i behold. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
SKJØT ETTER BILEN: Litaueren (21) som var med drapsofferet kom seg unna med livet i behold. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media