Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapet på Ammerud:

Siktede: Partert med øks og lagt i en koffert for noen gram hasj

35-åringen ble bedt om å komme tilbake til en leilighet på Ammerud etter en hasjhandel. Det viste seg å bli skjebnesvangert.

KOFFERTDRAPET: I en leilighet på Ammerud ble det tvist om en narkohandel. Det endte med drap og partering. Liket endte i en koffert.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
KOFFERTDRAPET: I en leilighet på Ammerud ble det tvist om en narkohandel. Det endte med drap og partering. Liket endte i en koffert.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det svært bestialske koffertdrapet på Ammerud har vært under etterforskning siden en 35 år gammel mann ble funnet drept og partert i en koffert i slutten av april i år.

Tre menn og en kvinne er siktet for drap eller medvirkning til drap. To menn sitter fortsatt varetektsfengslet, mens en mann og kvinnen er løslatt. Siktelsen består mot alle. Alle tilhørte et rusmijø.

SIKRET BEVIS: Leiligheten ble nøye gjennomgått av krimteknikere. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SIKRET BEVIS: Leiligheten ble nøye gjennomgått av krimteknikere. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Nå kan Dagbladet fortelle hva som skal ha foregått på innsiden av leiligheten over de to døgnene hendelsene drapet fant sted.

Liten mengde hasj

Det hele skal ifølge politiet ha startet etter problemer med en narkotikahandel. Så det gikk fryktelig galt. 35-åringen hadde vært i leiligheten for å handle narkotika, og etter at han forlot leiligheten, skal de nå siktede personene ha kontaktet ham og sagt at han måtte komme tilbake.

- De siktede har forklart at de mente 35-åringen hadde tatt med seg mer hasj enn han hadde betalt for, sier politiadvokat Kari Kirkhorn, til Dagbladet. Hun forteller at dette verken kan avkreftes eller bekreftes.

De siktede har sprikende forklaringer på hvor mye hasj 35-åringen skal ha tatt med seg, men det skal ha vært snakk om mellom et par gram hasj til 30 gram hasj.

«Tvungent skuespill»

35-åringen returnerte til leiligheten. Det ble svært skjebnesvangert. I leiligheten skal da en 27 år gammel mann ha arrangert et skuespill, som en medsiktet, nå løslatt 38 år gammel mann, påstår han ble «tvunget» til å være med på.

SIKRET BEVIS: De siktede personene hadde forsøkt å vaske opp etter seg. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SIKRET BEVIS: De siktede personene hadde forsøkt å vaske opp etter seg. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

- Så langt legger vi til grunn at det har oppstått en iscenesatt trusselsituasjon. Det ble skapt en opprørt og skremmende situasjon i leiligheten overfor 35-åringen, sier Kirkhorn.

Trusselsituasjonen utviklet seg så til grov vold. 35-åringen fikk et kraftig slag mot hodet og falt i gulvet hvor han ble liggende.

- Han dør ikke da, men han blir utsatt for mer vold inne i leiligheten. Etter hvert får han dødelige skader, sier Kirkhorn, som legger til at politiet ikke har fått den endelige obduksjonsrapporten i saken og at de dermed ikke har konkludert endelig på voldens omfang og konsekvenser i forkant av parteringen.

Ut i skogen

35-åringen lå nemlig død i leiligheten i omlag to dager, med tre personer tilstede store deler av tiden. I løpet av de to dagene ble liket partert og lagt i en koffert. En 25 år gammel mann har i avhør sagt at han utførte selve parteringen, ifølge politiet. Nå nekter han straffskyld for dette, ifølge hans forsvarer.

Blomster på stedet hvor de siktede ble pågrepet med liket. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
Blomster på stedet hvor de siktede ble pågrepet med liket. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Fredag morgen var de siktede på vei ut i skogen med kofferten, dels bærende, dels veltende. Det var forbipasserende som varslet politiet om den mistenkelige bæringen av kofferten. Kort tid etter ble personene pågrepet i skogen. De hadde forsøkt å kvitte seg med liket.

- Hadde de med seg spade?

- Nei, så langt vi vet hadde de ikke det , sier Kirkhorn.

- Har de i avhør snakket om hvordan disse to dagene var?

- De har det. Det har vært mye rusmidler involvert. De har nok svekket sansene underveis fra onsdag morgen til fredag morgen, sier Kirkhorn, som sier at nettopp på grunn av beruselsen vil det være utfordrende å vite hva som eksakt skjedde.

SØKTE HER: Svært mye politiet var tilstede da de tre personene ble pågrepet i en skog på Ammerud.  Foto: Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet
SØKTE HER: Svært mye politiet var tilstede da de tre personene ble pågrepet i en skog på Ammerud.  Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Vasket

- De har delvis vedkjent seg å ha medvirket til eller begått drapet. Men det er langt derfra til å erkjenne straffskyld, sier Kirkhorn, som forteller at leiligheten var vasket ned da politiet kom dit.

- Men det er gjort omfattende kriminaltekniske undersøkelser på åstedet og det er gjort mange funn som har betydning for etterforskingen, sier Kirkhorn.

- Ikke skuespill

Advokat Benedict de Vibe forsvarer den siktede 25-åringen.

Liket ble funnet rett bak Ammerud skole. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
Liket ble funnet rett bak Ammerud skole. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Han erkjenner den forutgående volden, men ikke det påfølgende drapet og parteringen, sier de Vibe til Dagbladet.

Han sier klienten, som er kampsportutøver, enn så lenge har akseptert å sitte i varetekt.

- Nå avventer vi å få innsyn i obduksjonsrapporten og at den kan sammenholdes med de andre opplysningene i saken, sier de Vibe.

Advokat Øyvind Bratlien, som forsvarer 27-åringen, sier hans klient har erkjent straffskyld, men ikke at han var med på å arrangere et «skuespill» i forkant.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!