FRAMSTILLES FOR VARETEKT:  FANGET AV KAMERA: Her er de fem pågrepne rumenerne inne på bensinstasjonen i Kodal utenfor Sandefjord. Sjefen ved stasjonen syntes personenes oppførsel var mistenkelig og ringte politiet etter at de hadde dratt. Det hjalp politiet til å pågripe personene like etter. FOTO: Lasse Ljung/Nyhetsfoto.
FRAMSTILLES FOR VARETEKT: FANGET AV KAMERA: Her er de fem pågrepne rumenerne inne på bensinstasjonen i Kodal utenfor Sandefjord. Sjefen ved stasjonen syntes personenes oppførsel var mistenkelig og ringte politiet etter at de hadde dratt. Det hjalp politiet til å pågripe personene like etter. FOTO: Lasse Ljung/Nyhetsfoto.Vis mer

Siktede rumenere fremstilles for varetekt

Mistenkes for å stå bak brutale hjemmeran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||De fem rumenerne som torsdag kveld ble pågrepet på E18 nord i Vestfold etter flere hjemmeran i østlandsområdet, blir fredag fremstilt for varetektsfengsling.

De fem ble torsdag foreløpig siktet for grovt tyveri, men når fengslingsmøtet begynner i Tønsberg tingrett klokken 11 fredag, vil politiet komme med en utvidet siktelse.

Politiet har arbeidet med siktelsen i løpet av natten, opplyser kommunikasjonsrådgiver i Vestfold politidistrikt Torgny Alstad til NTB fredag morgen.

Torsdag kveld opplyste politiinspektør Kjell Johan Abrahamsen at han regnet med å utvide siktelsen til å gjelde grove ran i Follo, Asker og på Romerike.

Ifølge Abrahamsen vil de bli siktet for ranet av en eldre kvinne mandag, og også ranet av et ektepar i 80-årene i Asker onsdag. Politiet sier det også kan være aktuelt å knytte de siktede opp mot andre ran og tyverier som er utført på samme måte.

Hjemmeranene den siste tiden har nemlig blitt utført med en metode som går igjen: Ranerne banker på hos eldre mennesker for å be om vann til radiatoren på bilen. Deretter tar de seg inn i huset og leter etter verdisaker.

De pågrepne rumenerne er mellom 23 og 36 år. Det dreier seg om fire menn og en kvinne. Alstad opplyser at store deler av fredagen vil gå med før retten kommer med sine kjennelser.

(NTB)