FUNNET HJEMME: Willy Brown (48) ble funnet drept i leiligheten sin på Grünerløkka i Oslo mandag kveld. Siste observasjon av 48-åringen er på en bytur fredag.Foto: Henning Lillegård / Anders Holth Johansen
FUNNET HJEMME: Willy Brown (48) ble funnet drept i leiligheten sin på Grünerløkka i Oslo mandag kveld. Siste observasjon av 48-åringen er på en bytur fredag.Foto: Henning Lillegård / Anders Holth JohansenVis mer

Siktede sier han var i leiligheten da Willy (48) ble drept

Men nekter for ugjerningen. Drapsmannen ble invitert inn, tror politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Rumeneren (21) som er siktet for drapet på Willy Brown (48) natt til lørdag 8. oktober ble i Oslo Tingrett i dag besluttet varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

- Vi vet at han var i leiligheten da drapet skjedde, blant annet ut fra siktedes egen forklaring, der han knytter seg selv til åstedet, sier politiadvokat Cecilie Schløsser Møller til Dagbladet.

Selv nekter rumeneren å ha utført drapet.

- Den delen av forklaringen hans fester vi ikke lit til, sier Schløsser Møller.

Hun mener det ikke er noen fornuftlig forklaring på hvorfor 21-åringen, om han er uskyldig, ikke har varslet politiet om sin kjennskap til Willy Brown og leiligheten på Grünerløkka.

Politiett opplyser at det er flere opplysninger som knytter siktede til åstedet på drapstidspunktet, men vil ennå ikke gå inn på hvordan selve drapet skjedde.

Ble etterforsket Rumeneren skal ha kommet til Norge i april 2009. Snaut tre uker etter at han kom til landet ble han pågrepet og siktet for tyveri etter en veskenapping, ifølge en fengslingskjennelse fra Oslo tingrett.

2. august samme år ble mannen pågrepet og siktet for forsøk på lommetyveri. Både tyverisakene og en mindre narkotikatiltale har seinere blitt frafalt, og mannen har aldri blitt dømt, ifølge oslopolitiet.

21-åringen har livnært seg som «løsarbeider», har oppholds- og arbeidstillatelse i Norge og har den sista tida gått på skole for å kunne søke mer stabilt arbeid.

Ikke innbrudd Politiet har etter det Dagbladet får opplyst ikke avdekket noen tegn på innbrudd i offerets leilighet, og etterforskerne tror at siktede ble invitert inn av 48-åringen. Dette skal 21-åringen også ha forklart selv.
 


En av politiets teorier var tidlig at Brown dro fra puben Per på Hjørnet ved Oslo tinghus og hjem til seg selv sammen med en annen person, og at gjesten senere drepte ham. Brown kom ikke på jobb mandag, og en kollega fant ham død mandag kveld i leiligheten hans i Schleppegrells gate på Grünerløkka.

Fredag ettermiddag ble rumeneren pågrepet i en leilighet i Oslo. På søndag satt 21-åringen i avhør i flere timer og ga da en omfattende forklaringer både om hva han gjorde drapsnatta og om bevegelsene sine i Norge siden han kom til landet.

- Min klient ble kontaktet av politiet og møtte dem på avtalt sted. Han er overrasket over å bli siktet i saken, og erkjenner ikke straffskyld, sier rumenerens forsvarer, advokat Amir Mirmotahari, til Dagbladet.


FENGSLINGSMØTE:  Forsvarer Amir Mirmotahari og aktor Cecilie Schløsser Møller før fengslingsmøtet i Oslo tingrett mandag for den rumenske mannen som er siktet for drapet på Willy Brown.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
FENGSLINGSMØTE: Forsvarer Amir Mirmotahari og aktor Cecilie Schløsser Møller før fengslingsmøtet i Oslo tingrett mandag for den rumenske mannen som er siktet for drapet på Willy Brown. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer