Fungerende politimester Sveinung Sponheim på pressekonferassen lørdag. Foto: Holm Morten  / Scanpix
Fungerende politimester Sveinung Sponheim på pressekonferassen lørdag. Foto: Holm Morten / ScanpixVis mer

- Siktede sier i avhør at han var alene

Politiet sier man fortsatt leter etter omkomne i Regjeringskvartalet. Men det skal ikke være mange savnede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet opplyser at de fortsatt leter etter omkomne i Regjeringskvartalet. Det kom fram på en pressekonferanse på politihuset på Grønland klokka 10 i formiddag.

- Vi leter fortsatt etter omkomne personer, sier fungerende politimester Sveinung Sponheim.

- Det er ikke snakk om mange personer, men jeg vil ikke gå ut med noe tall.

Han sier at en liste over navn på omkomne eller savnede personer vil først bli offentliggjort når det foreligger en fullstendig liste, og alle pårørende er varslet.

97 skadde Sponheim opplyser videre at det totalt er 67 mennesker som er eller har vært til behandling etter skytingen på Utøya, mens det tilsvarende tallet fra Regjeringskvartalet er 30. Av disse 30 er det fortsatt 9-10 som betegnes som hardt skadd.

Foreløpig er det bekreftet 85 døde på Utøya, mens fem fortsatt er savnet.

I Regjeringskvartalet er sju mennesker bekreftet døde.

Den siktede Anders Behring Breivik satt i avhør hos politiet i går kveld etter å ha blitt siktet for bombeangrepet i Oslo sentrum og skytingen på AUF-leirene på Utøya.

Sier han var alene Det har vært antydet i vitneutsagn at det kunne være en annen skytter involvert i massakren på Utøya.

- Siktede sier i avhør at han var alene. Men vi jobber fortsatt ut fra muligheten av at andre kan ha vært involvert, sier Sponheim.

Artikkelen fortsetter under annonsen

32-åringen erkjenner de faktiske forholdene, forklarte forsvareren Geir Lippestad i går kveld. Han har imidlertid ikke erkjent straffeskyld.

Avhørene er foreløpig avsluttet. I morgen blir Behring Breivik framstilt for varetektsfengsling.

Sperringene vil lettes Stabsjef Johan Fredriksen redegjorde for den videre sikkerheten omkring Regjeringskvartalet. Foreløpig er området sperret av

- Vi vil justere en del av sperringene Det vil bli en gradvis normalisering. Men skadestedet vil forbli et skadested i lang tid fremover, sier Fredriksen.