POLITIET: Seksjonsleder ved voldsavsnittet, Anne Alræk Solem, sier at den drepte og den siktede var på samme sosiale sammenkomst i Holmenkollen i går. Reporter: Øystein Andersen. Video: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Juleborddrapet på Holmenkollen:

- Siktede strever ennå med å fatte hva som har skjedd

De pårørende er varslet etter at en mann i 50-åra natt til lørdag ble drept av en kollega på julebord. Advokaten forteller at siktede har problemer med å forstå hva som har skjedd.

Politiet har pågrepet og siktet en mann i 30-åra fra Latvia for drap, etter at en mann ble knivstukket og drept under et julebord i Holmenkollen natt til lørdag. Et titall personer skal ha vært til stede da hendelsen fant sted, ifølge politiet.

Det var i en lavvo på «Lille Gratishaugen» ved hoppanlegget at knivstikkingen skjedde.

- Offeret var en mann i 50-åra. Han har polsk statsborgerskap, sier Anne Solem, seksjonsleder ved voldsavsnittet i politiet til Dagbladet søndag formiddag.

- Siktede har sittet i avhør til utpå kvelden lørdag. Han har forklart seg om det han mener er hans rolle i saken, sier Solem.

Solem kan ikke kommentere per nå om hvordan den siktede 30-åringen forholder seg til skyldspørsmålet.

- Han har samtykket til varetektsfengsling. Vi må ta det derfra. Vi er fortsatt på et tidlig stadium i etterforskningen, sier hun.

DRAP I HOLMENKOLLEN I NATT: Ole Kristian Sørland arrangementssjef i Skiforeningen opplyser at lavvoen, hvor drapet skjedde, var leid ut i går. Reporter: Øystein Andersen. Video: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Den siktede blir framstilt for varetekt mandag.

Interessante funn

- Han er ikke blitt spurt om skyldspørsmålet. Saken er i en for tidlig fase til å vurdere det, sier siktedes advokat John Christian Elden.

- Faktum må først klarlegges. Han har legetilsyn for egne skader og behandles bra av politiet i arresten. Han strever ennå med å fatte hva som har skjedd og bakgrunnen, skriver Elden i en SMS til Dagbladet.

Det skal ha vært en krangel som har oppstått før knivdrapet. Elden har tidligere skrevet i en SMS til Dagbladet at avhøret har gått bra.

- Han fikk anledning til å komme med sin forklaring og svarte på alle spørsmål. Krangelen er en del av det politiet må etterforske, skriver advokaten.

Knyttet til knivhandlingen

Ifølge Solem har politiet gjort flere tekniske funn som er interessante for etterforskningen. Politiet har gjort beslag i en kniv som kan være drapsvåpenet.

NRK skriver at mannen brukte en håndverkerkniv han hadde med seg på festen.

Til NRK har Elden opplyst at siktede har knyttet seg til selve knivhandlingen. Ifølge Elden har ikke mannen vært klar på hva som er bakgrunnen for at kniven kom fram i situasjonen.

Solem vil ikke kommentere foranledningen til drapet.

- Det er for tidlig å kommentere på dette tidspunktet i etterforskningen. Det er fortsatt momenter som skal undersøkes ytterligere og flere vitner som skal avhøres. Vi skal følge opp med flere avhør av vitner på stedet. Vi skal også avhøre venner og bekjente av drapsofferet og den siktede, sier Solem.

Den siktede mannen er en kjenning av politiet.

- På generelt grunnlag er det interessant å se på siktedes historikk, men jeg kommenterer ikke tidligere dommer per nå, sier Solem.