Voldsoffer i Tromsø døde:

- Siktede tar det tungt

Mannen som 30. oktober ble slått ned i en taxikø i Tromsø, døde av skadene søndag.

DØDE: En 30 år gammel mann døde søndag etter skadene han pådro under en voldshendelse i Tromsø i oktober. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB
DØDE: En 30 år gammel mann døde søndag etter skadene han pådro under en voldshendelse i Tromsø i oktober. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB Vis mer
Publisert

Den 30 år gamle mannen sto i drosjekø i Tromsø da en 18 år gammel mann slo ham ned. 30-åringen pådro seg livstruende skader og har vært innlagt på Universitetssykehuset i Nord-Norge siden voldshendelsen.

Søndag ble det bekreftet at mannen døde av skadene han pådro. 18-åringen er siktet for grov kroppsskade. Politiet opplyser om at denne siktelsen fortsatt står og at etterforskningen fortsetter med uforminsket styrke.

Siktedes forsvarer, Anja Hellander, har vært i kontakt med 18-åringen og informert han om dødsfallet. Hun forteller at klienten hennes svært fortvilet og tar det tungt.

- Han synes det er forferdelig trist. Dette er en sak som går inn på ham, og det er klart at det preger ham, sier Hellander til Dagbladet.

Siktede ble pågrepet av politiet kort tid etter hendelsen, men ble seinere løslatt.

Mannen har erkjent å ha slått 30-åringen, men har påberopt seg nødverge fordi han hevder dette ikke skjedde uten foranledning. Offeret og 18-åringen kjente ikke hverandre fra tidligere.

- Politiet jobber nå med blant annet videoovervåkning av hendelsen, sier Hellander.

Hun forteller videre at klienten hennes foreløpig ikke er kalt inn til nytt avhør, men dersom dette skulle bli aktuelt er han villig til det.

- Han har gitt en veldig detaljert forklaring av hva som skjedde og samarbeider med politiet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer