Knivstikkingen i Numedal:

Siktede var ilagt
besøksforbud

Mannen som er mistenkt etter knivstikkingen i Numedal var siktet for vold i nære relasjoner og ilagt besøksforbud overfor kona. Hun er blant de to fornærmede etter hendelsen.

NUMEDAL: Mannen som er mistenkt etter knivstikkingen i Numedal var siktet for vold i nære relasjoner og ilagt besøksforbud overfor kona. Hun er blant de to fornærmede etter hendelsen. Video: Dagbladet / Stian Drake. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mannen som er siktet etter knivstikkingen i Numedal i Nore og Uvdal kommune var ilagt besøksforbud overfor kona.

Det bekrefter politiinspektør Odd Skei Kostveit overfor Dagbladet.

Hun er kritisk skadd etter hendelsen. Én annen person, som har status som fornærmet, er også skadd. Siktede er innlagt på sykehuset i Drammen med lettere skader.

Besøksforbudet ble ilagt 16. desember i fjor, etter at politiet måneden før startet en etterforskning av mishandling i nære relasjoner.

Mannen hadde status som siktet i denne saken, men etterforskningen er ikke avsluttet.

- Besøksforbudet var fortsatt gjeldende, men det er ikke registrert brudd på forbudet før i dag, sier politiinspektøren.

Kritisk skadd

Politiet meldte først at knivstikkingen var tilfeldig.

- Det vi vet nå er at det tyder på at det ikke er tilfeldig, at det heller var bevisst valg av offer - i alle fall kona, sier Kostveit.

Det er foreløpig for tidlig å svare på når politiet får avhørt siktede. De har sikret åstedet, som ligger i nærheten av en Joker-butikk ved Norefjord.

- Vi har en del ressurser der oppe, både etterforskningsressurser som skal ta vitneavhør, og en del operative politimannskaper for også å sikre hans og hennes bopel, sier politiinspektøren.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer