Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktede vil ikke forklare seg

Mannen i 20-åra, siktet for moskéangrepet og drapet på den unge kvinnen, er avhørt i natt.

SIKTET FOR DRAP: Mannen i 20-åra er siktet for drap på en kvinne i Bærum. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
SIKTET FOR DRAP: Mannen i 20-åra er siktet for drap på en kvinne i Bærum. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Politiet skrev i en pressemelding i natt at de skulle forsøke å avhøre den siktede mannen i 20-åra, både om hendelsen i moskeen og drapet på kvinnen.

Mannen er overført til politiarresten, siktet for å ha drept en kvinne han er i familierelasjon til, samt drapsforsøk etter episoden i moskeen Al-Noor Islamic Centre i Bærum lørdag kveld.

Mannens forsvarer, Unni Fries, sier til Dagbladet at det har vært gjennomført et kort avhør, og at hun ikke ønsker å kommentere dette ytterligere.

- Vi har ikke noen kommentar i det hele tatt. Det er for tidlig å si noe, sier Fries til Dagbladet.

Politiet skriver i en pressemelding søndag morgen at den siktede mannen ikke ønsket å avgi forklaring til politiet.

- Han har derfor ikke tatt stilling til siktelsen. Etterforskningen av hendelsene har pågått i hele natt og fortsetter i dag, sier Rune Skjold, fungerende enhetsleder, i pressemeldingen.

SKYTING: En person beskrives som lettere skadet etter å ha blitt skutt i en moské i Bærum. En mistenkt gjerningsmann er pågrepet. Video: Tipser Vis mer

Gjorde funn av død kvinne

Det var lørdag ettermiddag at det kom meldinger om skyting i en moské i Bærum. Mannen ble pågrepet på stedet, etter å ha blitt overmannet av flere personer som var til stede i moskeen. En person ble lettere skadet.

Klokka 22 på kvelden informerte politiet om at det var gjort funn av en død kvinne i en bolig i Bærum. Kvinnen har en nær familierelasjon til den siktede.

Adressen hvor kvinnen ble funnet skal ha tilknytning til mannen som er siktet.

PÅ ÅSTEDET: Krimteknikere jobbet på åstedet seint lørdag kveld. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
PÅ ÅSTEDET: Krimteknikere jobbet på åstedet seint lørdag kveld. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Nettinnlegg

- Vi har en omfattende etterforskning i gang og politiet er kjent med meldinger som den pågrepne har lagt ut i sosiale medier, blant annet på diskusjonsforum. Nettaktiviteten hans er noe av det vi jobber videre med, sier Rune Skjold, fungerende enhetsleder.

KAOTISK: Forstander i morskéen Irfan Mushtaq forteller om hva han opplevde da han kom til åstedet. Han forteller også om hva som skal ha skjedd før han ankom. Video: Christian Roth Christensen. Reporter: Ralf Lofstad Vis mer

Den siktede gjerningsmannen skal i timene før angrepet ha publisert flere innlegg på ulike nettfora hvor han blant annet hyllet flere massemordere.

Disse massemorderne sto bak flere masseskytinger. Én av dem som blir hyllet i innleggene, er Brenton Tarrant, terroristen som drepte 50 personer i to moskéangrep på New Zealand tidligere i år.

Ekstra tiltak

Oslo politidistrikt øker bemanningen og vil være ekstra synlig under id-feiringen søndag.

I tillegg er det innført generell bevæpning for alle politimannskapene i Oslo politidistrikt som følge av gårsdagens hendelser.

Politiet er i dialog med ulike de ulike moskeene og de som søndag skal ha arrangementer.

- Vi har sivile og uniformerte mannskaper som skal passe på og sørge for at folk opplever at det er trygt å feire eid, sier politiinspektør Jan Eirik Thomassen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!