Siktede ville selge bilder av dødsbrannen

«Sender ett bilde fra Urtegata 31 hvor en person henger ut av vinduet i 4 etasje».

VAR PÅ ÅSTEDET: Dette er ett av de to bildene den siktede sendte til Dagbladet.no.
VAR PÅ ÅSTEDET: Dette er ett av de to bildene den siktede sendte til Dagbladet.no.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 46 år gamle mannen som er siktet for dødsbrannen i Urtegata 31, var den første som tipset Dagbladet.no om brannen natt til lørdag 13. desember.

I tillegg sendte han inn to bilder, henholdsvis klokka 05.55 og 05.59, litt over to timer etter at brann- og redningssentralen ble varslet om brannen som krevde seks menneskeliv.

«Sender ett bilde fra Urtegata 31 hvor en person henger ut av vinduet i 4 etasje», står det i den ene av de to epostene han sendte.

Den andre har følgeteksten «Sender ett bilde fra bakgården og».

Ble intervjuet
46-åringen var på åstedet også utover dagen etter brannen. Der uttalte han seg til flere medier og fulgte med mens andre personer ble intervjuet.

- Jeg våknet av at folk skrek og hylte ute på gaten. Det var uvirkelig. Det finnes ikke ord, sa han i et TV-intervju, ifølge VG.

Han bodde tidligere i Urtegata 31. Nå har han flyttet til et nabobygg til den brannrammede bygården.

Kim Skjelbred, som bodde i Urtegata 31, snakket med siktede i de kaotiske minuttene etter at Skjelbred kom seg ut av det brennende huset.

- Han var veldig behjelpelig og lånte meg en jakke. Han var snill og hyggelig. Det høres veldig rart ut at det skal være ham. Jeg har vanskelig for å tro det, sier Skjelbred til Dagbladet.no.

- Han var ute på gata da jeg klarte å flykte ut. Han sa at han var våken, men det kan jo være at han våknet av alle sirenene, sier Skjelbred.

FOTOGRAFERTE: «Sender ett bilde fra Urtegata 31 hvor en person henger ut av vinduet i 4 etasje», var teksten som fulgte dette bildet.
FOTOGRAFERTE: «Sender ett bilde fra Urtegata 31 hvor en person henger ut av vinduet i 4 etasje», var teksten som fulgte dette bildet. Vis mer

Kan ikke tro det
Politiet skal på et tidlig tidspunkt ha vært interessert i opplysninger om 46-åringen, som nå er siktet.

- Han var godt informert om hva som skjedde, og visste blant annet at det var funnet omkomne i bygget, sier Skjelbred.

Det var flere branntilløp i Urtegata 31 før dødsbrannen i desember.

- Han flyttet ut før brannene begynte, sier Skjelbred og legger til:

- Men det høres for rart ut at det er ham. Jeg kan ikke tro det.

Bildene 46-åringen sendte inn, ble ikke brukt av Dagbladet.no fordi det kom bilder av bedre kvalitet fra andre fotografer en halvtime før.

46-åringen avhøres i dag av politiet. Han framstilles for varetektsfengsling i morgen.

KAN IKKE TRO DET: Brannoffer Kim Skjelbred snakket med den siktede etter å ha kommet seg ut av huset. Foto: Thomas Rasmus Skaug
KAN IKKE TRO DET: Brannoffer Kim Skjelbred snakket med den siktede etter å ha kommet seg ut av huset. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer