VAR PÅ ÅSTEDET: Dette er ett av de to bildene den siktede sendte til Dagbladet.no.
VAR PÅ ÅSTEDET: Dette er ett av de to bildene den siktede sendte til Dagbladet.no.Vis mer

Siktede ville selge bilder av dødsbrannen

«Sender ett bilde fra Urtegata 31 hvor en person henger ut av vinduet i 4 etasje».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 46 år gamle mannen som er siktet for dødsbrannen i Urtegata 31, var den første som tipset Dagbladet.no om brannen natt til lørdag 13. desember.

I tillegg sendte han inn to bilder, henholdsvis klokka 05.55 og 05.59, litt over to timer etter at brann- og redningssentralen ble varslet om brannen som krevde seks menneskeliv.

«Sender ett bilde fra Urtegata 31 hvor en person henger ut av vinduet i 4 etasje», står det i den ene av de to epostene han sendte.

Den andre har følgeteksten «Sender ett bilde fra bakgården og».

Ble intervjuet
46-åringen var på åstedet også utover dagen etter brannen. Der uttalte han seg til flere medier og fulgte med mens andre personer ble intervjuet.

- Jeg våknet av at folk skrek og hylte ute på gaten. Det var uvirkelig. Det finnes ikke ord, sa han i et TV-intervju, ifølge VG.

Han bodde tidligere i Urtegata 31. Nå har han flyttet til et nabobygg til den brannrammede bygården.

Kim Skjelbred, som bodde i Urtegata 31, snakket med siktede i de kaotiske minuttene etter at Skjelbred kom seg ut av det brennende huset.

- Han var veldig behjelpelig og lånte meg en jakke. Han var snill og hyggelig. Det høres veldig rart ut at det skal være ham. Jeg har vanskelig for å tro det, sier Skjelbred til Dagbladet.no.

- Han var ute på gata da jeg klarte å flykte ut. Han sa at han var våken, men det kan jo være at han våknet av alle sirenene, sier Skjelbred.

FOTOGRAFERTE: «Sender ett bilde fra Urtegata 31 hvor en person henger ut av vinduet i 4 etasje», var teksten som fulgte dette bildet.
FOTOGRAFERTE: «Sender ett bilde fra Urtegata 31 hvor en person henger ut av vinduet i 4 etasje», var teksten som fulgte dette bildet. Vis mer

Kan ikke tro det
Politiet skal på et tidlig tidspunkt ha vært interessert i opplysninger om 46-åringen, som nå er siktet.

- Han var godt informert om hva som skjedde, og visste blant annet at det var funnet omkomne i bygget, sier Skjelbred.

Det var flere branntilløp i Urtegata 31 før dødsbrannen i desember.

- Han flyttet ut før brannene begynte, sier Skjelbred og legger til:

- Men det høres for rart ut at det er ham. Jeg kan ikke tro det.

Bildene 46-åringen sendte inn, ble ikke brukt av Dagbladet.no fordi det kom bilder av bedre kvalitet fra andre fotografer en halvtime før.

46-åringen avhøres i dag av politiet. Han framstilles for varetektsfengsling i morgen.

KAN IKKE TRO DET: Brannoffer Kim Skjelbred snakket med den siktede etter å ha kommet seg ut av huset. Foto: Thomas Rasmus Skaug
KAN IKKE TRO DET: Brannoffer Kim Skjelbred snakket med den siktede etter å ha kommet seg ut av huset. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer