Siktelse etter skyting mot journalist frafalt

- Nå håper vi etterforskningen blir utvidet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den såkalte «terroristen » har vært siktet for å ha skutt mot huset til Dagsavisen-journalist Nina Johnsrud i fjor sommer.

I dag ble siktelsen frafalt, som et intet straffbart forhold.

Tatt tid 

Arfan Bhattis forsvarer John Christian Elden er fornøyd med at siktelsen er frafalt.

– Det var en avgjørelse som var ventet, men det er rart at det har tatt så lang tid. Dette er en alvorlig sak, det har blitt skutt mot huset til en journalist og politiet har satt alle kreftene sine på et blindspor.

Forventer bredere etterforskning

Johnsruds bistandsadvokat, Marte Svarstad Brodtkorb, forventer at politiet prioriterer etterforskningen av saken.

- Nå håper vi etterforskningen blir utvidet. Frem til nå har de konsentrert seg om Bhatti, og nå må de se etter andre gjerningsmenn sier Svarstad Brodtkorb til Dagbladet.no.

HVEM SKJØT? I fjor sommer skjøt noen mot huset til journalist Nina Johnsrud mens hun sov i hagen med sønnen. FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD, Dagbladet
HVEM SKJØT? I fjor sommer skjøt noen mot huset til journalist Nina Johnsrud mens hun sov i hagen med sønnen. FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD, Dagbladet Vis mer

- Det viktige for Nina er at saken ikke er henlagt, men at Bhatti som gjerningsmann er borte.


PST tok over etterforskning
Natt til 6. juli i fjor skjøt ukjente gjerningsmenn flere skudd mot huset til Nina Johnsrud i Oppegård. Saken ble opprinnelig etterforsket av Follo politidistrikt, men i januar tok Politiet sikkerhetstjeneste over etterforskningen av skuddene.

I dag eller på mandag vil statsadvokaten beslutte om «terroristen » skal tiltales for å ha planlagt terror mot Israels og USAs ambassader i Oslo.