Foto: Dagblad-tipser
Foto: Dagblad-tipserVis mer

Siktelse mot Air Baltic-besetning utvides

Ble promilletatt på Gardermoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siktelsen utvides mot Air Baltic-besetningen som ble tatt i en promillekontroll på Gardermoen, melder VG. Kapteinen siktes også for å ha visst at besetningsmedlemmene var beruset.

— Siktelsen er utvidet mot samtlige av besetningsmedlemmene. Den gjelder nå også brudd på avholdsplikten. For kapteinens del, så er han også siktet for å ha kjent til at de øvrige besetningsmedlemmene var beruset. Dermed er han siktet for forsøk på overtredelse av denne bestemmelsen, sier politiadvokat Camilla Ek Sørensen i Romerike politidistrikt til avisen.

Strafferammen for brudd på hver av bestemmelsene er bøter eller fengsel i inntil to år.

Da kapteinen, styrmannen og de to kabinansatte ble framstilt for varetektsfengsling mandag, var de kun siktet for å ha vært påvirket av alkohol i tjeneste, i form av en konsentrasjon i blodet på over 0,2 promille.

Utvidelsen av siktelsen gjelder tidspunktet for når de sluttet å drikke, skriver VG. Ifølge luftfartslovens paragraf 6—12 skal personer som gjør tjeneste om bord i et fly, avstå fra alkohol de siste åtte timene før de begynner på jobb.

Kapteinen, styrmannen og de to kabinansatte ble promilletatt lørdag, og saken kommer opp mandag ved Nedre Romerike tingrett på Lillestrøm.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram