Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Siktelsen er et resultat av omfattende etterforskning

Mannen som er siktet for Bislett-drapet er avhørt som drapsmistenkt to ganger.

DREPT: Einar Opsahl ble skutt i holdet på kloss hold natt til 18. juni. I dag ble en 29 år gammel mann siktet for forsettlig drap. Foto: BENJAMIN A. WARD
DREPT: Einar Opsahl ble skutt i holdet på kloss hold natt til 18. juni. I dag ble en 29 år gammel mann siktet for forsettlig drap. Foto: BENJAMIN A. WARD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i kveld ble det kjent at politiet har siktet en 29 år gammel mann for forsettlig drap på Einar Opsahl (35) på Bislett natt til 18. juni.

Den 29 år gamle mannen ble pågrepet tre dager etter drapet, da politiet slo til mot en leilighet ved Schous plass i Oslo. Han og fire andre ble siktet for grov narkotikaforbrytelse. 29-åringen har tidligere nektet for at han har noe med drapet på Einar Opsahl å gjøre.

Omfattende etterforskning Mannen ble forelagt siktelsen i dag. Han er blitt avhørt som drapsmistenkt to ganger, og nekter nå å forklare seg videre, ifølge politioverbetjent Grete Lien Metlid.

- Bakgrunnen for siktelsen er et resultat av den omfattende etterforskningen, vitneavhør, tekniske undersøkelser og hans egen forklaring. Siktede hevder han ikke var på åstedet, noe vi ikke fester lit til, sier Metlid.

- Vi mener vi har mannen som skjøt og drepte Einar Opsahl, sier hun til Dagbladet.

Mannens forsvarer, Morten Engesbak, sier til Dagbladet at klienten hans fortsatt nekter straffeskyld.

- Vi tar til etteretning at han er siktet, men han er sikker på at videre etterforskning vil vise at han ikke vil bli tiltalt for denne handlingen, sier Engesbak til Dagbladet.

Tidligere dømt Dagbladet har tidligere skrevet at mannen med thailandsk bakgrunn tidligere er domfelt ni ganger for blant annet narkotikaforbrytelser, ran, torpedojobber, ladde våpen på offentlig sted - og vold mot politiet.

PÅGREPET: Det var i denne bygningen den 29 år gamle mannen ble pågrepet, fire dager etter drapet på Einar Opsahl. Foto: Sindre Granly Meldalen
PÅGREPET: Det var i denne bygningen den 29 år gamle mannen ble pågrepet, fire dager etter drapet på Einar Opsahl. Foto: Sindre Granly Meldalen Vis mer

29-åringen, som har trent thaiboksing siden han var liten, ble i sin siste dom fra 2009 dømt til sju måneders fengsel for blant annet å ha slått en mann bevisstløs etter en krangel om ei jente på byen.

Den samme kvelden skal han også ha skadet en person fordi han nektet å gi ham skyss.

Red Dragon Ifølge dommer har han, i tillegg til å ha solgt narkotika, i perioder vært bruker av både amfetamin, kokain, hasj, Rohypnol og valium. I en dom fra 2008 ble det lagt fram et brev han skrev til en venninne:

- Husk at vi har egentlig ikke inntekter, men vi lever som millionærer.

Dagbladet kjenner også til at den siktede 29-åringen, i likhet med noen av de andre involverte, har bånd til både lederskikkelser i Red Dragon, sentrale personer i B-gjengen og andre multikriminelle i Oslos underverden.

Einar Opsahl ble skutt i hodet på kloss hold da han prøvde å få tak i en pirattaxi. Drapet er tidligere blitt omtalt som «tilfeldig og svært brutalt» av politiet.

SPERRET AV: Politiet sperret av døra til leiligheten etter at de pågrep 29-åringen og fire andre. Foto: Sindre Granly Meldalen
SPERRET AV: Politiet sperret av døra til leiligheten etter at de pågrep 29-åringen og fire andre. Foto: Sindre Granly Meldalen Vis mer

Politiet fortsetter etterforskningen.

KRIMINELT MILJØ: 29-åringen tilhører, i følge politiet, et kriminelt asiastisk miljø i hovedstaden. Foto: PRIVAT
KRIMINELT MILJØ: 29-åringen tilhører, i følge politiet, et kriminelt asiastisk miljø i hovedstaden. Foto: PRIVAT Vis mer