Siktelsen kom ikke overraskende

JERUSALEM (NTB): Regjeringen i Israel er ikke overrasket over drapssiktelsen mot den tidligere Mossad-agenten Mike Harari. - Det er forståelig hvis saken var i ferd med bli foreldet, sier David Bar-Illan, statsminister Benjamin Netanyahus rådgiver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Lillehammer-saken er en gammel historie, og vi har ingenting å si til dette nå, sier Bar-Illan. - Men spesielt etter at Israel betalte erstatning til Ahmed Bouchikis familie, ser vi på dette som en avsluttet sak, legger han til.

- Er du overrasket over at siktelsen kommer først nå, 25 år etter drapet? - Nei, ikke hvis årsaken er at foreldelsesfristen nærmet seg. Da var vel en siktelse naturlig og nærmest uunngåelig.

For øvrig vil han ikke kommentere at den nå 72 år gamle israelske etterretningsagenten i går ble siktet for drapet på Ahmed Bouchiki på Lillehammer i 1973.

Vil ikke reagere

Mike Harari bor i Tel Aviv i Israel, og norsk politi etterlyser ham gjennom Interpol. Han vil ikke bli utlevert fra Israel, men dersom han reiser til et land vil norsk påtalemyndighet forsøke å få ham utlevert.

David Bar-Illan vil ikke kommentere om siktelsen vil få noen konsekvenser for Hararis bevegelsesfrihet eller mulighet til å reise utenlands.

- Vil siktelsen få noe å si for forholdet mellom Norge og Israel?

- Ingen i det hele tatt. Forholdet mellom Norge og Israel er helt utmerket, og siktelsen får ingen slike konsekvenser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer