Siktelsen mot ektemannen utvidet

Anne Sofie Blom-Pettersen (41) har vært savnet i snart to uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Søker i parets bil

• Ektemann siktet etter forsvinning

TØNSBERG/OSLO (Dagbladet.no): Firebarnsmoren Anne Sofie Blom-Pettersen (41) fra Nøtterøy forsvant sporløst natt til 9. november. I går ble ektemannen (43) siktet for falsk forklaring.

På en pressekonferanse i ettermiddag opplyste politiet at siktelsen mot ektemannen nå er utvidet til også å gjelde frihetsberøvelse.

- Bakgrunnen for utvidelsen er at siktede i tidligere forklaringer har opplyst at han var hjemme hele den aktuelle natten som Anne Sofie Blom-Pettersen forsvant. Politiet har i dag, gjennom etterforskningen, fått bekreftet at ektemannen var ute av sitt hjem i løpet av natten, sier politistasjonssjef Øystein Holt ved Tønsberg politistasjon.

Fengslingsmøte
Ektemannen vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen. Under en ny pressekonferanse klokka 20 i kveld kom det fram at 43-åringen har fått oppnevnt Tønsberg-advokatTore Langås som forsvarer.

- Det er lite sannsynlig at siktelsen vil bli utvidet før fengslingsmøtet i morgen, men jeg tar forbehold om at etterforskningen fortsatt pågår, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold ved Vestfold politidistrikt.

Ekteparets fire barn har i dag fått oppnevnt en bistandsadvokat.

FORSVANT NATT TIL 9. NOVEMBER: Politiet har tidligere gjennomsøkt ekteparets hus. Foto: PEDER GJERSØE
FORSVANT NATT TIL 9. NOVEMBER: Politiet har tidligere gjennomsøkt ekteparets hus. Foto: PEDER GJERSØE Vis mer

Trappet opp

Etterforskningen av forsvinningssaken i Tønsberg er nå trappet kraftig opp.

Tidligere i dag kom tjenestemenn fra Nye Kripos til Tønsberg for å bistå det lokale politiet med tekniske undersøkelser. I morgen vil de få ytterligere bistand fra tilliggende lensmannskontorer i Vestfold.

Sentralt i etterforskningen står familiens varevogn av typen Volkswagen Caravelle.

Blom-Pettersens ektemann ble pågrepet og siktet for falsk forklaring under et vitneavhør i går. Han tilbrakte natten på Tønsberg politistasjon, der han satt i lange avhør utover kvelden.

- Noe av grunnlaget for siktelsen mot ektemannen om falsk forklaring, gikk på uriktige opplysninger knyttet til bilen. Da er det bare naturlig at vi mener det er interessant med en teknisk gjennomgåelse av den, sa politiadvokat Jan Helge Palm ved Vestfold politidistrikt til ANB tidligere i dag.

Likhunder inn i søket

I tillegg til bistand fra Kripos, er også spesialtrente likhunder hentet inn fra Sverige for å bistå i undersøkelsene av bilen. 

- Jeg er på vei til Tønsberg for å bistå mine norske kolleger med søk, sier den svenske politiinspektøren og hundeføreren Ingvar Lauri til VG Nett.

Ifølge avisa Ingvar Lauri og hunden hans «Pirvi» var i Vestfold i fjor også. Den gang fant ekvipasjen den savnede Kjell Anders Hoverud, som var blitt drept og gravd ned utenfor Sandefjord.

Sporløst borte

Anne Sofie Blom-Pettersen ble sist sett i familiens hjem ved Teie på Nøtterøy i 23-tida om kvelden 8. november. Der bor hun sammen med ektemannen og de tre yngste av parets fire barn, som er henholdsvis 11, 13, 15 og 21 år gamle.

Ektemannen skal ha forklart at de la seg sammen, men at hun var borte da han våknet om morgenen. Hennes mobiltelefon lå igjen hjemme.

De tre yngste barna skal ha vært hjemme i tidsrommet da moren forsvant, og ifølge VG var det parets 21 år gamle sønn som etter to dager meldte moren savnet. Barna i familien er i ettertid blitt tatt hånd om av et kriseteam.

Etterforsker bredt

Store politistyrker og leitemannskaper, samt dykkere og helikoptre, har gjennomsøkt nærområdet. Letingen ble avsluttet uten resultat tidligere i uka.

Anne Sofie Blom-Pettersens familie, arbeidskolleger og venner er også avhørt, i tillegg til at politiet har foretatt rundspørringer i nabolaget.

Etterforskerne kan ikke utelukke at 41-åringen har vært utsatt for en kriminell handling.

- Så langt har vi ingen sikre holdepunkter for å si med sikkerhet hvor kvinnen er eller hva som kan ha skjedd. Vi må etterforske bredt, sa politiinspektør Sakrisvold til Dagbladet.no i går.

<B>SAVNET: Anne Sofie Blom-Pettersen (41).
RESULTATLØST SØK: Politi og letemannskaper har saumfart nærområdet, uten å finne spor av Blom-Pettersen.