Siktelsen mot jenta (15) utvidet til overlagt drap

Varetektsfengslet i to uker.

FORSVARER: Cecilie Nakstad.
FORSVARER: Cecilie Nakstad.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDVIKA (Dagbladet): Jenta (15) som er siktet for å ha drept en 30 år gamle kvinnelig sosionom på en barnevernsinstitusjon på Vollen i Asker er varetektsfengslet i to uker.

Det er i tråd med politiets begjæring i forkant.

Forsvarer Cecilie Nakstad sa i forkant av fengslingsmøtet at hun håper det kan være alternativer til fengsling for den unge jenta, og at fengselet uansett må ta hensyn til klientens alder. 

Jenta har erkjent at hun drept kvinnen (30) som var på jobb for å passe på henne. Jenta erkjenner forsettlig drap, men ikke overlagt.

Etter fengslinsmøtet ønsker ikke politiadvokat Iselinn Håvarstein i Asker og Bærum-politiet å kommentere hva de mener er hendelsesforløpet da drapet skjedde natt til tirsdag.

- Ved institusjonen var det en ordning med to pleiere som skulle passe på henne, sier politiadvokat Iselinn Håvardsheim.

Anna Kristin Gillebo Backlund (30) var en av de to og ble drept. Familiens bistandsadvokat offentliggjorde den drepte kvinnens navn i etterkant av fengslingsmøtet.

- Den andre pleieren varslet politiet. Det var en sovende nattevakt, sier hun.

Politiet vil nå etterforske hva som skjedde denne natta og finne ut om om sikkerheten var godt nok ivaretatt.

Politiet ønsker ikke å si noe om hvorfor de har utvida siktelsen til å gjelde overlagt drap, men sier det er et resultat av etterforskningen. Jenta blir nå overført til Bredtvedt kvinnefengsel og skal i utgangspunktet være der de to neste ukene.

- Politiet vil i samarbeid med forsvarer og barnevern jobbe for å skaffe henne et bedre egnet sted å være, sier politiadvokaten.

Jentas forsvarer, advokat Cecilie Nakstad, sier hun opplever at politiet heller ikke ønsker å holde 15-åringen i fengsel.

- Det er forsøkt gjennom psykiatrien, men de har sagt nei. Barnevernstjenesten sier de ikke har noe tilbud. Vi jobber med kriminalomsorgen om de har noe opplegg. Et siste alternativ er å sette sammen et helt eget opplegg, men det vil ta tid, sier Nakstad til Dagbladet.

Dagbladet kommer med mer.

DRAP: Den drepte kvinnen jobbet på institusjonen der 15-åringen bodde. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
DRAP: Den drepte kvinnen jobbet på institusjonen der 15-åringen bodde. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer