Siktelsen mot Jo Lunder er knyttet til en utbetaling på 30 millioner dollar

Det opplyser hans advokat.

 30 MILLIONER:  Siktelsen mot Lunder er knyttet til en utbetaling på 30 millioner dollar. Foto:Sara Johannessen / SCANPIX
30 MILLIONER: Siktelsen mot Lunder er knyttet til en utbetaling på 30 millioner dollar. Foto:Sara Johannessen / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siktelsen mot tidligere Vimpelcom-sjef Jo Lunder er knyttet til en utbetaling på 30 millioner dollar til en konto i Sveits i 2011, opplyser hans forsvarer Cato Schiøtz til Dagsnytt 18.

- Han har svart på alle spørsmål og vil samarbeide med Økokrim på alle måter og har forklart seg for hvorfor det ikke er grunnlag for å mistenke ham for korrupsjon, sier Schiøtz.

Lunder er siktet av Økokrim for grov korrupsjon i forbindelse med Vimpelcom-saken. Lunder ble pågrepet på Oslo Lufthavn i går kveld. Nå er han siktet for korrupsjon knyttet til Vimpelcom-saken.

I fjor ble det kjent at Vimpelcom er under internasjonal etterforskning for overføringer på 700 millioner kroner til et postkasseselskap i Gibraltar. Dette selskapet eies av venninnen til den usbesiske presidentdatteren Gulnara Karimova.

Betalingene i 2006 og 2011 skal være oppgjør for telelisenser i Usbekistan.

Fra 2011 til mars i år var Jo Lunder konsernsjef i Vimpelcom.

Senest tirsdag avviste han overfor Dagens Næringsliv at han hadde gjort noe galt i forbindelse med saken:

- Jeg har ikke medvirket til korrupsjon og alt jeg vet er formidlet til de rette myndigheter. Når det gjelder øvrige detaljer i saken er jeg fortsatt underlagt taushetsplikt, sa Lunder til avisa tirsdag.


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram