30 MILLIONER:  Siktelsen mot Lunder er knyttet til en utbetaling på 30 millioner dollar. Foto:Sara Johannessen / SCANPIX
30 MILLIONER: Siktelsen mot Lunder er knyttet til en utbetaling på 30 millioner dollar. Foto:Sara Johannessen / SCANPIXVis mer

Siktelsen mot Jo Lunder er knyttet til en utbetaling på 30 millioner dollar

Det opplyser hans advokat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siktelsen mot tidligere Vimpelcom-sjef Jo Lunder er knyttet til en utbetaling på 30 millioner dollar til en konto i Sveits i 2011, opplyser hans forsvarer Cato Schiøtz til Dagsnytt 18.

- Han har svart på alle spørsmål og vil samarbeide med Økokrim på alle måter og har forklart seg for hvorfor det ikke er grunnlag for å mistenke ham for korrupsjon, sier Schiøtz.

Lunder er siktet av Økokrim for grov korrupsjon i forbindelse med Vimpelcom-saken. Lunder ble pågrepet på Oslo Lufthavn i går kveld. Nå er han siktet for korrupsjon knyttet til Vimpelcom-saken.

I fjor ble det kjent at Vimpelcom er under internasjonal etterforskning for overføringer på 700 millioner kroner til et postkasseselskap i Gibraltar. Dette selskapet eies av venninnen til den usbesiske presidentdatteren Gulnara Karimova.

Betalingene i 2006 og 2011 skal være oppgjør for telelisenser i Usbekistan.

Fra 2011 til mars i år var Jo Lunder konsernsjef i Vimpelcom.

Senest tirsdag avviste han overfor Dagens Næringsliv at han hadde gjort noe galt i forbindelse med saken:

- Jeg har ikke medvirket til korrupsjon og alt jeg vet er formidlet til de rette myndigheter. Når det gjelder øvrige detaljer i saken er jeg fortsatt underlagt taushetsplikt, sa Lunder til avisa tirsdag.


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram