Siktelsen mot Kvalheim er utvidet

Økokrim har utvidet siktelsen mot Jarle Kvalheim i OK-Fish Kvalheim fra å gjelde momsbedrageri til grov økonomisk utroskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ifølge Dagens Næringsligv skal Kvalheim ha overført Pan Fish-aksjer for 19 millioner kroner til et selskap som eies av kona og svogeren.

Politiet tror Kvalheim kan ha svindlet til seg 220 millioner kroner i momsrefusjon ved å kjøpe råvarer momsfritt, for deretter å kreve fradrag for moms. Kvalheim ble pågrepet 9. januar. I går fikk politiet medhold om fortsatt varetektsfengsling med brev og besøkskontroll, denne gang for to uker.

Politiet mener ifølge Dagens Næringsliv at Kvalheim kan ha lurt unna noe av pengene fra den påståtte moms-svindelen. De tror ikke alt har gått inn i driften av OK-Fish Kvalheim, en mistanke so skal være styrket etter politietterforskningen.

Da Kvalheim i desember solgte selskapets oppdrettsvirksomhet til Pan Fish, skal han ha overført en del av oppgjøret - 407.000 aksjer til en verdi av 19 millioner kroner- til aksjeselskapet Pering på Kolbotn. Det eies av kona og Kvalheims svoger. Politiet mener ifølge DN at Kvalheim har full kontroll over aksjene, og at han overførte dem til Pering for å unndra verdier fra OK Fish Kvalheim i vinnings hensikt.

- Det styrker vår mistanke om at han i tiden før vi kom forsøkte å ta unna penger til seg selv, sier førstestatsadvokat Petter Nordeng i Økokrim til Dagens Næringsliv.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer