Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktelsen utvidet mot kona i Frontline-drapet

Siktelsen mot den 52-årige kona som er siktet for å ha drept Per Gunnar Asheim er utvidet.

UTVIDET: Siktelsen mot den drapssiktede kona er nå utvidet. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet.
UTVIDET: Siktelsen mot den drapssiktede kona er nå utvidet. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRAMMEN TINGRETT (Dagbladet): Da den 52 år gamle kvinnen, som er siktet for å ha tatt livet av ektemannen Per Gunnar Asheim stilte til et rettslig intervju i Drammen tingrett torsdag morgen, begjærte retten at det rettslige avhøret skulle gå for lukkede dører. Et av argumentene var at hun nå har blitt siktet for straffelovens paragraf 132 og 219.

- Jeg kan bekrefte at det er straffelovens paragraf 132 og 219, men jeg vil ikke kommentere det noe videre da vi holde på med de rettslige avhørene nå, sier Vibeke Gjøslien Martins, politiadvokat ved Søndre Buskerud politidistrikt, til Dagbladet.

Paragraf 132 omhandler motarbeidelse av offentlige undersøkelser, fjerne eller medvirket til å fjerne gjenstander som har betydning for etterforskningen, eller at gjerningens spor på annen måte utslettes.

Paragraf 219 i straffeloven omhandler den som ved å true, tvinge, begrense bevegelsesfriheten til, utøve vold mot eller på annen måte krenke, grovt eller gjentatt mishandler mot sin tidligere eller nåværende ektefelle eller samboer, slektninger eller noen i sin omsorg.

Nektet å snakke Den polske kvinnen som er siktet for å ha drept ektemannen Per Gunnar Asheim (57) har i syv måneder nektet å la seg avhøre av politiet. Siste avhøret politiet hadde med kvinnen var 8. mai 2013. I dag lar hun seg avhøre i et rettslig avhør i Drammen tingrett.

- Da får vi se om avhøret resulterer i momenter som fører til ytterligere etterforskningsskritt, sa Vibeke Gjøslien Martins, politiadvokat ved Søndre Buskerud politidistrikt, til Dagbladet før avhøret begynte.

Siktet for drap Politiet mener Per Gunnar Asheim ble drept av sin kone, og hun er siktet for forsettlig drap. Kvinnen har hele tiden nektet straffeskyld i saken, og har i en lengre periode ikke villet la seg avhøre.

Politiet har tidligere uttalt til Dagbladet at de mangler noen brikker i puslespillet for å få avsluttet etterforskningen rundt drapet på Per Gunnar Asheim.

Det er kommet inn nærmere 200 tips, og politiet jobber med flere spor. Ifølge Drammens Tidende skal funn av medisinrester i en kaffekvern være et av de viktigste bevisene mot kona, som nekter enhver befatning med drapet.

SIKTET:
Frontlinedirektør Per Gunnar Asheim ble funnet drept i konas utbrente bil. 
 Foto: NRK
SIKTET: Frontlinedirektør Per Gunnar Asheim ble funnet drept i konas utbrente bil. Foto: NRK Vis mer
Hele Norges coronakart