Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktelsen

Etter at ni menn ble anholdt natt til tirsdag er bare to menn varetektsfengslet. Her er siktelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De ni anholdte natt til tirsdag var to irakiske brødre, en kurder, fem palestinere og en etnisk danske, ifølge Politiken.dk. Etter de første rundene med avhør ble to løslatt.

Tilbake står sju menn, hvorav en ikke er dansk statsborger. Flere ble tirsdag ettermiddag siktet for forsøk på sprenging og drap, etter den danske straffelovens terrorparagrap, melder Jyllandsposten.dk.

Retten fant imidlertid bare grunnlag for å varetektsfengsle to av de siktede, mens ytterligere fem menn blir holdt i politiets varetekt i tre døgn til. Disse kan bli framstilt for varetektsfengsling om påtalemyndigheten kan legge fram nye bevis innen tidsfristen.

Utenfor rettslokalet i Odense var det møtt opp over 25 ungdommer.

- De er alle sammen gode muslimer, som ber fem ganger om dagen. Men de er normale, ikke fanatiske på noen måte, sier Taarek, en av ungdommene som var møtt opp for å høre nytt om vennene.

Her er siktelsen:

«Forsøg på overtrædelse af straffelovens § 114, stk. 1, nr. 1 og 7, jf. § 21, ved i månederne op til den 5. september 2006 gennem samtaler og møder samt anskaffelse af diverse effekter til fremstilling af en eller flere bomber at have deltaget i planlægningen af manddrab og sprængning på et eller flere p.t. ukendte steder i Danmark eller udlandet med fortsæt til at skræmme en befolkning i alvorlig grad eller uretmæssigt tvinge danske eller udenlandske offentlige myndigheder til at foretage eller undlade at foretage en handling eller destabilisere eller ødelægge et lands eller en international organisations grundlæggende politiske, forfatningsmæssige, økonomiske eller samfundsmæssige strukturer.»