Siktelser for hvitvasking, grovt bedrageri av millioner og økonomisk utroskap mot ti personer

Politiet har sendt fra seg siktelser til statsadvokaten.

OMFATTENDE ETTERFORSKNING: Politijurist på SOS Rasisme-saken, Halvard Gardshol Bjørndal, i beslagsrommet på Haugesund politikammer med dokumenter fra SOS Rasisme. Foto: Jacques Hvistendahl
OMFATTENDE ETTERFORSKNING: Politijurist på SOS Rasisme-saken, Halvard Gardshol Bjørndal, i beslagsrommet på Haugesund politikammer med dokumenter fra SOS Rasisme. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ti siktede aktivister og tidligere ansatte, strafferammer med flere års fengsel, åtte uker rettssak og et kobbel forsvarsadvokater.

Det er politiets planer for det strafferettslige oppgjøret, etter at SOS Rasisme satt en tvilsom norgesrekord i klassen «største medlemsjuks i en frivillig organisasjon» i årene fram mot 2010.

Den nå nedlagte organisasjonen ble dømt for medlemsjuks to ganger og til å tilbakebetale over 16 000 000 kroner i sivile rettssaker. Nå må en rekke personer i SOS Rasismes tidligere ledelse, og aktivister som politiet mener var deres hjelpere, forberede seg på et langt opphold i rettssalen.

Siktelsene fra politiet er nå klare og videresendt statsadvokaten i Rogaland.

- Siktelsene til statsadvokaten omfatter ti personer. Vi mener det er begått en rekke lovbrudd av en rekke personer i organisasjonen SOS Rasisme. De ti er siktet for ulike forhold, ulikt omfang av forholdene og for forskjellig grad av medvirkning til de straffbare forholdene i sakene, sier politiadvokat Hallvard Gardshol Bjørndal i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer