Sikter 11. septembermistenkt

En spansk dommer sikter en ettersøkt marokkaner for innblanding i terrorangrepene mot USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forhørsdommer Baltasar Garzon mener at marokkaneren deltok i en celle som var med på å organisere angrepene i USA 11. september 2001 fra Spania. Den samme mannen, Amer Azizi, er tidligere siktet for å ha tilhørt al-Qaida.

Garzon har ikke sagt noe konkret om hvordan planleggingen skal ha foregått, men en av kaprerne, Mohammed Atta, skal ha møtt Azizi. Han skal også ha rekruttert «hellige krigere» som ble sendt til al-Qaidas treningsleirer i Afghanistan før USA invaderte landet.

Azizi har vært nevnt i forbindelse med terrorangrepet i Madrid 11. mars. Den amerikanske avisen Wall Street Journal siterte for tre uker siden en spansk sikkerhetskilde som pekte ut Aziz som «hjernen bak angrepet».

Innenriksdepartementet og påtalemyndigheten avviser imidlertid at han kan knyttes til togbombene som tok livet av 191 mennesker.

Et bilde av Azizi ble offentliggjort 4. april samtidig som politiet ga beskjed om at han var mistenkt for «islamsk terrorisme». Dagen før hadde sju mistenkte terrorister sprengt seg selv i luften i en leilighet i Madrid.

(NTB-Reuters)