OMGJORT: Roy Bennett and statsminister Morgan Tsvangirai avbildet sammen i Johannesburg 18 April 2008. Bennett er arrestert av Mugabelojale politistyrker. Men forræderianklagene skal være henlagt. Riktignok er de erstattet med anklager om terrorforsøk, bandittvirksomhet og sabotasje. Foto: EPA/JON HRUSA/SCANPIX
OMGJORT: Roy Bennett and statsminister Morgan Tsvangirai avbildet sammen i Johannesburg 18 April 2008. Bennett er arrestert av Mugabelojale politistyrker. Men forræderianklagene skal være henlagt. Riktignok er de erstattet med anklager om terrorforsøk, bandittvirksomhet og sabotasje. Foto: EPA/JON HRUSA/SCANPIXVis mer

Sikter MDC-politiker i Zimbabwe for terrorforsøk

Men henlegger Forræderianklagene mot Morgan Tsvangirais partikollega.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forræderianklagene mot en av Morgan Tsvangirais partikolleger er henlagt. I stedet er han siktet for forsøk på terrorvirksomhet og sabotasje, opplyser hans advokat.

Roy Bennett, en av statsminister Morgan Tsvangirais nære medarbeidere, ble fredag pågrepet av politiet i Harare, som er lojal mot president Robert Mugabe.

Han ble siket for forræderi, men nå har politiet endret siktelsen til forsøk på terrorisme, bandittvirksomhet og sabotasje.

- Politiet må ha innsett at de ikke hadde noe å bygge forræderianklagene på. Heller ikke de nye siktelsene holder vann, sier advokat Trust Maanda.

Bennett er nominert som viselandbruksminister i den nye samlingsregjeringen til Morgan Tsvangirai.

Tsvangirai ble tidligere denne uken innsatt som Zimbabwes nye statsminister, etter lang strid med president Robert Mugabe og hans parti ZANU-PF.

(NTB)