Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sikter på Saddam

Saddam Hussein blir den neste som blir utsatt for USAs vrede. USA planlegger å angripe Saddam med 200 000 soldater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver

The Guardian. Avisa har sin informasjon fra diplomatiske kilder.

CIA og Pentagon er allerede i gang med planleggingen av angrepene. 200 000 amerikanske soldater kan bli flyttet til militærbaser i Europa og Asia.

Angrepene har ett hovedmål: Å fjerne diktatoren Saddam Hussein og hans familie fra makten i Irak. Sanksjonene mot landet har ikke virket som de skulle. I stedet har barnedødeligheten steget voldsomt. Unicef mener at grunnen er en blanding av krig, sanksjoner og at landets regjering ikke bryr seg. Organisasjonen flere ganger bedt om at sanksjonene ikke skal ramme barn og syke.

Spekulasjonene har gått i flere måneder om at George Bush vil benytte anledningen til å bli kvitt Saddam Hussein nå som han allerede har fått mange seire i Afghanistan og har støtte fra mannen i gata.

SKAL FJERNES: Saddam Hussein har sørget godt for seg og sin familie. Samtidig dør barn av sult og sykdom. Nå vil amerikanerne sørge for at Saddam blir fjernet en gang for alle.
Hele Norges coronakart