Sikter polimennene som var ansvarlige for Freddie Gray

Døde etter kort tid i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Påtalemyndighetene i den amerikanske byen Baltimore sier det er grunnlag for å ta ut en siktelse mot politiet involvert i Freddie Grays dødsfall.

Det er totalt 6 politimenn som blir siktet, en av dem for forsettlig drap, melder CBS.

Freddie Gray ble arrestert den 12. april av politiet i Baltimore. En uke etter var han død, noe som har skapt store opptøyer mot politivold i byen.

På dagens pressekonferanse hevder statsadvokat Marilyn Mosby at Gray ble utsatt for gjentatte overgrep fra politiets side, blant annet mener hun at det ikke var grunnlag for selve arrestasjonen.

Hun legger også vekt på at Gray ble plassert i bilen med håndjern på og uten setebelte, samt at de ikke ga fangen noen medisinsk hjelp.

- Herr Gray pustet ikke når han ble hentet ut av bilen, sa Gray i pressekonferansen.

Familien til Gray har sagt at tjuefemåringen hadde store skader, blant annet i rygg og hals.

Tidligere har en fange, som satt i samme bil som den avdøde, hevdet at Gray «slang seg mot veggen» inne i kjøretøyet etter pågripelsen, og på den måten vært en fare for seg selv.

Jason Downs, en av Gray-familiens advokater, hevdet den gang ikke at forsvaret ikke hadde hørt noe om de opplysningene.

- Vi er uenig med de som indikerer at Freddie Gray skadet seg selv. Vi setter spørsmålstegn ved riktigheten av politirapportene vi har sett så langt, inkludert rapporten som påstår Mr. Gray ble pågrepet uten voldelig kraft, sa Jason Downs til Washington Post.

Fredag omtalte The Guardian et intervju med Donna Allen, som hevder å være det omtalte vitnet. Han hevder at han aldri har sagt at Freddie Gray skadet seg selv under kjøreturen og at rapporten var feilaktig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer