Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sikter Quick for drap på Therese

Drammen politikammer sikter Thomas Quick for drap på Therese Johannessen (9). Seriemorderen er foreløpig ikke orientert om sakens utvikling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette får Dagbladet bekreftet på informert hold.

Siktelsens alvorligste punkt vil lyde på drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Dette betyr at norsk politi etter snart ti års etterforskning nå endelig setter sluttstrek for den dyreste og kanskje mest omtalte drapssaken her i landet. Politimester Knut Ragnar Mikkelsen i Drammen vil ikke kommentere Dagbladets opplysninger, men sier:

- Jeg kan bekrefte at vi tar sikte på å sende sakskomplekset over til førstestatsadvokat Lasse Qvigstad i Oslo i løpet av januar.

Drammen politikammer er nå ferdig med etterforsking av saken, altså etter nærmere ti års arbeid. Vi venter i øyeblikket bare på enkelte rapporter fra Kriminalpolitisentralen i Oslo før vi kan skrive en innstilling på eventuell tiltale til førstestatsadvokat Qvigstad.

Jeg vil ikke kunne kommentere innstillingen, siktelsens innhold. Fra statsadvokaten skal saken med Qvigstads vurdering videre til Riksadvokaten, før den sendes over til svensk påtalemyndighet, sier politimester Mikkelsen.

Straffesaken mot Quick for drapet på Therese er ikke berammet, men den kommer trolig opp i Stockholm på ettervinteren eller til våren.

I november i fjor ble det kjent at politiet hadde funnet beinrester av et menneske i alderen 5- 15 år ved Ringentjernet i Ørje, hvor Quick forklarte at han etterlot Therese død, etter at hun var kidnappet på Fjell i Drammen søndag 3. juli 1988.
- Det har ikke vært mulig å få tatt DNA-test av funnet, sier politimester Mikkelsen.

Politiet stilte seg tvilende da Quick for snart to år siden tilsto at han hadde kidnappet ei jente i en norsk by på slutten av 80-tallet - og seinere drept vedkommende. Quick, som er dømt for å ha drept fire mennesker, har tilstått en serie drap.

Norsk politi er nå overbevist om at Quick drepte Therese. Han har i tillegg til omstendighetene og funnet ved Ringentjernet, gitt en detaljert beskrivelse av en eksem i knehasene og i armhulene som Therese var plaget av. I tillegg han 48-åringen beskrevet den typen stein som han slo Therese bevisstløs med utenfor blokka hun bodde på Fjell. Det var denne typen steiner nedenfor blokka.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!