Siktes for drapsforsøk på politimann

Den 21 år gamle mannen som i går ettermiddag knivstakk en politimann i Horten, er siktet for forsøk på drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

21-åringen ble onsdag begjært varetektsfengslet i åtte uker etter at han stakk en 38 år gammel politimann med en kniv som var montert ytterst på en meterlang jernstang.

I natt ble 21-åringen avhørt av politiet.

- Han erindrer det meste av hendelsesforløpet, og kom med en versjon der han vel bekrefter hva som faktisk har skjedd, sier politiinspektør Heidi Aas Larsen i Tønsberg politidistrikt til NTB.

Kritisk

Politimannens tilstand ble onsdag formiddag betegnet som stabil, og han skal være utenfor livsfare. 38-åringen ble påført store indre skader som følge av et dypt stikk i magen.

Knivstikkingen skjedde da politimannen og to andre tjenestemenn rykket ut til en bolig i Horten etter melding om husbråk. Politiet ble tilkalt av 21-åringens familie, som var redde for ham. Politiet fikk beskjed om at han var i psykisk ubalanse og muligens trengte hjelp. Da patruljen kom til stedet, trakk 21-åringen fram det hjemmelagde våpenet og stakk en av polititjenestemennene i magen.

Var påvirket

21-åringen flyktet deretter fra stedet og ned mot havneområdet i Horten. Han klatret til topps i en lysmast, der han kledde seg naken og kastet ned alle klærne. Etter en stund kom mannen ned og overga seg til politiet.

21-åringen ble pågrepet, og han ble senere undersøkt av lege. Legens konklusjon var at han ikke var psykotisk. Han var imidlertid påvirket av et medikament. Ifølge politiførstebetjent Erik Wendelborg i Nord-Jarlsberg politidistrikt er det en kjensgjerning at den påvirkede tilstanden har vært en medvirkende årsak til hendelsen.

Var forberedt

- Vi visste på forhånd at 21-åringen hadde kniv, så vi var forberedt på slike ting. Men vi hadde ingen annen bevæpning enn at vi hadde tatt med langkøller som en beskyttelse, sier Wendelborg.

De to andre polititjenestemennene som var med da knivstikkingen skjedde, og som ga 38-åringen førstehjelp, ble tirsdag fulgt opp ved hjelp av samtaler med kollegaer.