Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktes for falsk forklaring

Det har ikke skjedd noe kriminelt med Tone Engelund (23). Hovedvitnet siktes for falsk forklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAMAR (Dagbladet.no): Politiet sier nå at det ikke er noe som tyder på at det har skjedd Tone Engelund noe kriminelt.

Politiet vil ikke fortelle detlajer om dødsårsaken utover at hun druknet. De nekter konsekvent å svare på direkte spørsmål om det er snakk om en ulykke eller et selvmord.

Dørvakta på Docile som var vitne i saken har trukket tilbake forklaringen sin. Hele historien hans var falsk. Han vil nå bli siktet for falsk forklaring. Det var han som var hovedvitne og som hadde kommet med signalementet på mannen hun etter sigende skal ha gått sammen med. Mannen er kjent av politiet fra før.

Under hele etterforskningen har han vært veldig synlig. Han har selv deltatt i søket sammen med Røde Kors. Han stod sammen med pressen i flere timer og fulgte med på utviklingen da den avdøde ble funnet. Han har flere ganger oppsøkt pressen på hotellet i Hamar og kommet med nye opplysninger til Dagbladet han på det tidspunktet ikke hadde fortalt politiet noe om.

- Vi har sett det som har skjedd, og det er en av grunnene til at han ble kalt inn til et nytt avhør i dag, sier politiadvokat Johnny Christian Schill til Dagbladet.no. På dette avhøret la dørvakta alle kortene på bordet.

- Vi ser meget alvorlig på den falske vitneforklaringen som er totalt vekk fra virkeligheten, sier Frode Børresen politisasjonssjef ved Hamar politikammer til Dagbladet.no.

Strafferammen for falsk forklaring er to års fengsel.

- Det var den savnede Tone Engelund, født 1981, som torsdag ble funnet i Mjøsa ved Skibladnerbrygga, heter det i en pressemelding fra Hedmark politidistrikt.

image: Siktes for falsk forklaring

Politiet i Hamar har fjernet de omfattende sperringene som var satt opp rundt området der Engelund ble funnet.

Forberedt

Tone beskrives som ei rolig og pliktoppfyllende jente, og folk som kjente henne ble derfor svært overrasket da hun forsvant natt til søndag. Familie, venner og kolleger fikk det ikke til å stemme at hun hadde stukket av, og fryktet derfor det verste.

Torsdag fikk de beskjeden om at en kvinne var funnet død under isen i Mjøsa.

- Vi har vært forberedt på dette siden det har gått så lang tid. Det er likevel en tøff beskjed å få. Jeg tror ingen kan sette seg inn i en slik situasjon. Familien har hatt det veldig tungt, sier Amund Sigstad som er familiens talsmann til Dagbladet.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media