Siktes for falsk forklaring

Det har ikke skjedd noe kriminelt med Tone Engelund (23). Hovedvitnet siktes for falsk forklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAMAR (Dagbladet.no): Politiet sier nå at det ikke er noe som tyder på at det har skjedd Tone Engelund noe kriminelt.

Politiet vil ikke fortelle detlajer om dødsårsaken utover at hun druknet. De nekter konsekvent å svare på direkte spørsmål om det er snakk om en ulykke eller et selvmord.

Dørvakta på Docile som var vitne i saken har trukket tilbake forklaringen sin. Hele historien hans var falsk. Han vil nå bli siktet for falsk forklaring. Det var han som var hovedvitne og som hadde kommet med signalementet på mannen hun etter sigende skal ha gått sammen med. Mannen er kjent av politiet fra før.

Under hele etterforskningen har han vært veldig synlig. Han har selv deltatt i søket sammen med Røde Kors. Han stod sammen med pressen i flere timer og fulgte med på utviklingen da den avdøde ble funnet. Han har flere ganger oppsøkt pressen på hotellet i Hamar og kommet med nye opplysninger til Dagbladet han på det tidspunktet ikke hadde fortalt politiet noe om.

- Vi har sett det som har skjedd, og det er en av grunnene til at han ble kalt inn til et nytt avhør i dag, sier politiadvokat Johnny Christian Schill til Dagbladet.no. På dette avhøret la dørvakta alle kortene på bordet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.